بررسی چگونگی شرایط مهاجرت به آلمان از طریق تولد

مهاجرت به آلمان از طریق تولد

بررسی چگونگی شرایط مهاجرت به آلمان از طریق تولد

نوشته توسط مشاوره مهاجرت: مجید قادری

در تاریخ: 29 بهمن 1402 | آخرین بروزرسانی:

یکی از روش‌های مهاجرت به آلمان، تولد فرزند در این کشور است. آلمان یکی از کشورهایی است که تابعیت از طریق خون را پذیرفته است. به این معنا که فرزندی که در آلمان متولد می‌شود، در صورتی که حداقل یکی از والدینش آلمانی باشد، تابعیت آلمان را دریافت می‌کند. البته این قانون برای فرزندان والدین […]
فرصت مطالعه نداری؟

شمارتو بده زنگ میزنیم!

در این بخش مهمترین و محبوب ترین مقالات مرتبط با مقاله پیش روی شما، گردآوری شده است تا در صورت علاقه مندی بتوانید مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری بدست آورید

دیگر دانستنی های مهم

یکی از روش‌های مهاجرت به آلمان، تولد فرزند در این کشور است. آلمان یکی از کشورهایی است که تابعیت از طریق خون را پذیرفته است. به این معنا که فرزندی که در آلمان متولد می‌شود، در صورتی که حداقل یکی از والدینش آلمانی باشد، تابعیت آلمان را دریافت می‌کند. البته این قانون برای فرزندان والدین مهاجری که حداقل 8 سال متوالی در آلمان اقامت داشته و شهروندی این کشور را به دست آورده باشند نیز صدق می‌کند.

این روش مهاجرتی در سال‌های اخیر مورد توجه متقاضیان زیادی، به‌ ویژه زوجین قرار گرفته است. ولی نکته مهم این است که دریافت اقامت و مهاجرت با این روش، شرایطی متفاوت با دیگر شیوه‌های مهاجرت به آلمان دارد. در این مقاله از ققنوس خرید تصمیم داریم تا شرایط، قوانین و مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند را مورد بررسی قرار دهیم‌.

شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق تولد

مهاجرت به آلمان از طریق تولد یکی از روش‌های پرطرفدار مهاجرت به این کشور است. بسیاری از افراد با این تصور که فرزندی که در آلمان متولد می‌شود، به‌طور خودکار تابعیت آلمان را دریافت می‌کند، به این روش مهاجرت روی می‌آورند. اما این تصور تا چه اندازه صحیح است؟

بر اساس مقررات کشور آلمان، تابعیت در این کشور از اصل خون تبعیت می‌کند. این بدان معناست که فرزندی تابعیت آلمان را دریافت می‌کند که حداقل یکی از والدین او تابعیت آلمان را داشته باشد.

در صورتی که والدین کودک ازدواج نکرده باشند و فقط پدر کودک تابعیت آلمان را داشته باشد، فرزند نیز تابعیت آلمان را دریافت می‌کند. اما در این صورت، پدر باید رسماً پدری خود را به‌موجب قوانین آلمان اعلام کند.

افرادی که تابعیت آلمان را دارند و فرزند آن‌ها خارج از آلمان متولد شده باشد، باید پیش از یک‌سالگی کودک، تولد را به نمایندگان رسمی آلمان در کشور محل زندگی خود گزارش کنند. فقط با این شرایط است که فرزند تابعیت آلمان را به دست می‌آورد.

شرایط کسب تابعیت آلمان برای فرزند

علاوه بر اصل خون، برای کسب تابعیت آلمان برای فرزند، والدین باید شرایط زیر را نیز داشته باشند:

  • حداقل یکی از والدین به مدت هشت سال در آلمان اقامت قانونی داشته باشد.
  • والدین از نظر مالی توانایی تامین مخارج زندگی خود و فرزند خود را داشته باشند.
  • والدین از نظر اخلاقی و رفتاری شرایط لازم برای زندگی در آلمان را داشته باشند.

شرایط تابعیت فرزند قبل و پس از ۱۸ سالگی

فرزندانی که از طریق تولد تابعیت آلمان را دریافت می‌کنند، باید بین ۱۸ تا ۲۳ سالگی تصمیم بگیرند که تابعیت کشور آلمان را انتخاب می‌کنند یا تابعیت اصلی والدین خود را می‌خواهند.

افراد زیر ۱۸ سال که یکی از والدین آن‌ها تابعیت آلمان را دارد، می‌توانند تابعیت آلمان را دریافت کنند. اما این تابعیت مشروط به این است که یکی از والدین آن‌ها در آلمان اقامت داشته باشد.

افراد بالای ۱۸ سال که یکی از والدین آن‌ها تابعیت آلمان را دارد، باید برای دریافت تابعیت آلمان اقدام کنند. چنین افرادی بایستی شرایط ذیل را دارا باشند:

  • حداقل پنج سال در آلمان اقامت قانونی داشته باشند.
  • از نظر مالی توانایی تامین مخارج زندگی خود را داشته باشند.
  • از نظر اخلاقی و رفتاری شرایط لازم برای زندگی در آلمان را داشته باشند.

مهاجرت به آلمان از طریق تولد یکی از روش‌های مهاجرت به این کشور است. اما این روش نیز مانند سایر روش‌ها، دارای شرایط و محدودیت‌های خاص خود است. افرادی که قصد مهاجرت به آلمان از طریق تولد را دارند، باید شرایط و محدودیت‌های این روش را به دقت بررسی کنند.

اسناد و مدارک دریافت تابعیت آلمان از طریق تولد

مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق تولد

افراد دارای فرزند آلمانی که خود دارای اقامت قانونی در آلمان هستند، می‌توانند درخواست الحاق مجدد خانواده خود را ارائه دهند. برای این منظور، لازم است که والدین فرزند آلمانی، حق حضانت مشترکی بر فرزند خود داشته باشند.

حضانت مشترک، به معنای این است که هر دوی والدین، مسئولیت نگهداری و مراقبت از فرزند را به‌طور مشترک بر عهده دارند. در صورتی که والدین فرزند آلمانی، به‌طور قانونی با یکدیگر ازدواج کرده باشند، به‌طور خودکار، حق حضانت مشترک بر فرزند خود خواهند داشت.

در صورتی که والدین فرزند آلمانی، با یکدیگر ازدواج نکرده باشند، حضانت فرزند تنها بر عهده مادر خواهد بود. در این صورت، اگر مادر مایل باشد که حق حضانت فرزند را با پدر به اشتراک بگذارد، باید با پدر فرزند، درخواست مشترکی مبنی بر حضانت مشترک، به اداره رفاه جوانان آلمان ارائه دهد اسناد و مدارک اخذ تابعیت و مهاجرت به آلمان از طریق تولد به قرار ذیل است:

  • گذرنامه یا کارت شناسایی رسمی والدین
  • گواهینامه تولد فرزند
  • ارائه مدرک معتبر تسلط به زبان آلمانی
  • گواهینامه ازدواج معتبر و قانونی
  • اثبات توانایی و تمکن مالی به سفارت آلمان
  • افراد کمتر از ۱۶ سال که به عللی مثل بیماری، معلولیت و یا کهولت سن شرایط حضور در آزمون را نداشته باشند، از معافیت برخوردار خواهند شد.

مزایا و امتیازات دریافت اقامت و تابعیت آلمان از طریق تولد

امتیازات دریافت اقامت آلمان از طریق تولد

برای اخذ اقامت آلمان از طریق تولد، یکی از والدین کودک باید تابعیت آلمانی داشته باشد. در مورد والدین خارجی، هر دو یا حداقل یکی از آن‌ها باید به مدت ۸ سال اقامت قانونی در کشور آلمان داشته باشند. تابعیت آلمان مزایای زیادی برای افراد و خانواده‌هایشان به همراه دارد. از مزایای اخذ اقامت و تابعیت آلمان از این طریق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دریافت پاسپورت آلمانی

پاسپورت آلمانی یکی از قوی‌ترین پاسپورت‌های جهان است و به دارندگان آن اجازه می‌دهد بدون نیاز به ویزا به بیش از ۱۷۰ کشور جهان سفر کنند.

حق تحصیل و اشتغال

افراد دارای تابعیت آلمان می‌توانند در دانشگاه‌های دولتی آلمان به صورت رایگان تحصیل کنند و همچنین در بازار کار این کشور به راحتی مشغول به کار شوند.

آمد و شد آزاد به داخل و خارج از آلمان

دارندگان تابعیت آلمان می‌توانند آزادانه به آلمان و خارج از آن رفت‌وآمد کنند و از حق شهروندی کامل در این کشور برخوردار شوند.

داشتن حق رای

افراد دارای تابعیت آلمان می‌توانند در انتخابات مختلف کشور آلمان شرکت کنند و در تعیین سرنوشت این کشور نقش داشته باشند.

سفر به کشورهای اتحادیه اروپا

دارندگان تابعیت آلمان می‌توانند بدون نیاز به ویزا به کشورهای اتحادیه اروپا سفر کنند.

تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان

افراد دارای تابعیت آلمان می‌توانند در دانشگاه‌های دولتی آلمان به صورت رایگان تحصیل کنند.

برخورداری از حق اولاد

افراد دارای تابعیت آلمان می‌توانند از حق اولاد تا ۱۹۰ یورو در ماه برای فرزند اول و دوم برخوردار شوند.

اخذ اقامت آلمان از طریق تولد یکی از راه‌های مهاجرت به این کشور است که مزایای زیادی برای افراد و خانواده‌هایشان به همراه دارد. اگر شما قصد مهاجرت به آلمان را دارید، این روش مهاجرت را نیز در نظر بگیرید.

شرایط تابعیت فرزند متولد شده در کشور آلمان

کودکان متولدشده در آلمان که والدین آن‌ها تابعیت کشور دیگری دارند، در صورتی که حداقل یکی از والدین آن‌ها حداقل 5 سال در آلمان اقامت قانونی داشته باشد، می‌توانند تابعیت آلمان را دریافت کنند. این قانون به نام قانون خون (Jus sanguinis) شناخته می‌شود.

در صورتی که هیچ یک از والدین کودک تابعیت آلمان را نداشته باشند، کودک می‌تواند با رعایت شرایط زیر تابعیت آلمان را دریافت کند:

  • فرزند از آغاز تولد بدون تابعیت باشد.
  • فرزند باید حداقل به مدت 5 سال به‌ صورت رسمی مقیم آلمان بوده باشد.
  • فرزند نباید سابقه محکومیت به بیشتر از 5 سال حبس داشته باشد.
  • فرزند بایستی پیش از رسیدن به سن 21 سالگی برای اخذ تابعیت اقدام کند.

در صورتی که کودک شرایط فوق را داشته باشد، می‌تواند برای دریافت تابعیت آلمان درخواست دهد. این درخواست باید به اداره ثبت احوال محل اقامت کودک ارائه شود.

اخذ تابعیت آلمان برای فرزندان متولد شده در این کشور مزایای زیادی دارد. این فرزندان می‌توانند از تحصیل رایگان، خدمات بهداشتی رایگان، و سایر مزایای اجتماعی در آلمان بهره‌مند شوند. همچنین، این فرزندان می‌توانند در آینده به عنوان شهروندان آلمانی در انتخابات و سایر فعالیت‌های سیاسی شرکت کنند.

والدین کودکی که تابعیت آلمان را دریافت کرده است، می‌توانند از قانون اقامت برای پیوستن به خانواده استفاده کنند. برای این منظور لازم است که هر دو یا یکی از والدین، از کودک نگهداری نموده و از طریق بیانیه حضانت مشترک این قضیه را اعلام نمایند.

اخذ ویزای زایمان در آلمان

اخذ ویزای زایمان در آلمان

آلمان کشوری با سیستم بهداشتی پیشرفته و کیفیت بالای زندگی است. به همین دلیل، بسیاری از افراد از کشورهای دیگر قصد دارند فرزند خود را در آلمان به دنیا بیاورند. در این مقاله، به بررسی شرایط دریافت ویزای زایمان در آلمان می‌پردازیم. برای دریافت ویزای زایمان در آلمان، متقاضیان باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • دارای بلیط رفت و برگشت به آلمان باشند.
  • دارای بیمه درمانی معتبر با پوشش هزینه‌های زایمان در آلمان باشند.
  • گواهی پزشکی مبنی بر سلامت مادر و جنین را ارائه دهند.

نوع ویزای زایمان در آلمان

اشخاصی که تصمیم دارند فرزندشان را در کشور آلمان به دنیا بیاورند، نیاز دارند تا ویزای مخصوص توریستی آلمان یا ویزای شینگن اخذ نمایند. ویزای توریستی آلمان به مدت 90 روز اعتبار دارد و قابل تمدید نیست. ویزای شینگن نیز به مدت 90 روز اعتبار دارد و می‌توان آن را تا 90 روز دیگر تمدید کرد.

بیمه درمانی برای زایمان در آلمان

هزینه زایمان در آلمان بسته به نوع بیمارستان و نوع زایمان (سزارین یا طبیعی) متفاوت است. میانگین هزینه زایمان بدون بیمه در آلمان از 1500 یورو تا 5400 یورو است.

افرادی که از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا هستند و قصد دارند در آلمان زایمان کنند، باید بیمه درمانی معتبری با پوشش هزینه‌های زایمان در آلمان تهیه کنند. این بیمه باید حداقل 30000 یورو پوشش داشته باشد. برخی از بیمه‌نامه‌های مسافرتی، زنان باردار را تا سه‌ماهه اول بعد از زایمان نیز بیمه می‌کنند.

متقاضیان پس از ارائه مدارک، باید در مصاحبه با افسر ویزا شرکت کنند. در این مصاحبه، افسر ویزا از متقاضیان درباره دلایل سفر به آلمان و برنامه‌های آنها برای زایمان در آلمان سؤال می‌پرسد. دریافت ویزای زایمان در آلمان شرایط خاص خود را دارد و متقاضیان باید مدارک و شرایط لازم را داشته باشند.

کلام آخر

همانگونه که در این مطلب گفته شد، والدین تنها در صورتی می‌توانند از طریق تولد فرزند در آلمان، اقامت این کشور را دریافت کنند که شرایط و قوانین مربوطه را به درستی رعایت کنند. در این راستا، اگر متمایل به دریافت اقامت آلمان یا سایر کشورهای اروپایی هستید، کارشناسان موسسه مهاجرتی مهرآفرین در خدمت شما هستند. برای دریافت مشاوره و اقدام آگاهانه در این زمینه می توانید با موسسه مهاجرتی مهرآفرین تماس حاصل فرمایید. موسسه مهاجرتی مهرآفرین در کنار شماست، تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آلمان مهاجرت کنید.

مهاجرت به آلمان، فرصتی برای کسب درآمد بالا، زندگی در کشوری پیشرفته و برخورداری از مزایای اجتماعی است. با این حال، این مسیر دشوار و پر چالشی است که نیازمند برنامه‌ریزی و تلاش است. موسسه مهاجرتی مهرآفرین، با بهره‌مندی از دانش و تجربه وکلای متخصص و برتر، خدمات مشاوره مهاجرت به آلمان را به متقاضیان ارائه ‌می‌دهد. این موسسه، با ارائه مشاوره تخصصی و به‌روز، ‌می‌تواند به متقاضیان کمک کند تا مسیر مهاجرت خود را با موفقیت طی کنند.

سوالات متداول

  1. قانون تابعیت مضاعف(دو تابعیتی) در آلمان چگونه است؟ آلمان تنها به اتباع کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سوئیس اجازه داشتن تابعیت دوگانه را می‌دهد. اتباع سایر کشورها برای دریافت شهروندی آلمان مجبور هستند که تابعیت قبلی خود را ترک کنند تا بتوانند تابعیت آلمان را به دست بیاورند.
  2. آیا امکان الحاق والدین غیر آلمانی کودک در آلمان وجود دارد؟ بله؛ طبق مقررات کشور آلمان، افرادی که فرزندی با تابعیت آلمانی دارند، می‌توانند برای الحاق خانواده خود به آلمان درخواست اجازه اقامت دهند.
  3. آیا کودک متولدشده در کشور آلمان، تابعیت این کشور کسب می‌کند؟ کودکی که در آلمان متولد می‌شود، در صورتی تابعیت آلمان را به دست می‌آورد که هر دوی والدین او یا یکی از آن‌ها به مدت هشت سال به‌طور قانونی در آلمان اقامت داشته باشند.
  4. شرایط اخذ تابعیت از طریق تولد فرزند در آلمان چیست؟ درصورتیکه یکی از والدین کودک تبعه آلمان باشد، کودک در آغاز تولد تابعیت آلمان را به دست می‌آورد. چنانچه فقط پدر تبعه آلمان باشد و با مادر کودک ازدواج نکرده باشد، قبل از تولد ۲۳ سالگی کودک، اثبات قانونی یا به رسمیت شناختن پدر لازم است؛ تا فرزند به تبع آن قادر به اخذ تابعیت آلمان شود.
5/5 - ( تعداد افرادی که به این مطلب امتیاز داده اند: 1نفر)

نظر خود را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *