چگونگی اپلای در دانشگاه های ترکیه

چگونگی اپلای در دانشگاه های ترکیه

چگونگی اپلای در دانشگاه های ترکیه

نوشته توسط مشاوره مهاجرت: مجید قادری

در تاریخ: 28 خرداد 1402 | آخرین بروزرسانی:

این روزها دانشجویان ایرانی که موفق به قبولی در رشته های دلخواه خود در دانشگاه های برتر ایران نمیشوند و قصد مهاجرت تحصیلی دارند گزینه پر رنگی به نام ترکیه را پیش روی خود می بینند ، نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی ، هزینه های کم تحصیل و زندگی ، دیدار راحت با خانواده ، اعتبار قابل قبول دانشگاه های ترکیه و بسیاری مسایل دیگر دلیل محبوبیت دانشگاه های ترکیه برای ایرانی هاست اما اینکه چگونگی اپلای در دانشگاه های ترکیه را بدانید و اقدامات عملی را به موقع انجام دهید در تخصص ماست ؛ کافیست با ما در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
فرصت مطالعه نداری؟

شمارتو بده زنگ میزنیم!

در این بخش مهمترین و محبوب ترین مقالات مرتبط با مقاله پیش روی شما، گردآوری شده است تا در صورت علاقه مندی بتوانید مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری بدست آورید

دیگر دانستنی های مهم

در سال های اخیر مهاجرت تحصیلی به ترکیه رشد بالایی داشته است و دانشجویان زیادی از نقاط مختلف دنیا علاقه دارند تا پذیرش دانشگاه های این کشور را دریافت کنند. با توجه به اینکه هزینه دانشگاه های ترکیه و زندگی در این کشور پایین تر از کشور های دیگر است این علاقه و اشتیاق از طرف دانشجویان بین المللی بیشتر می شود. از سال 2006 تعداد دانشگاه های ترکیه دو برابر شده است که این رشد دو برابری، گویای این مسئله است که دولت این کشور، سرمایه گذاری گسترده ای روی جذب دانشجویان بین المللی داشته است.

متقاضیان می توانند از طریق اپلای در یکی از دانشگاه های ترکیه، ویزای تحصیلی دریافت کنند و سپس اقدام به اخذ اقامت دائم نمایند. ترکیه دارای یکی از قدیمی ترین دانشگاه ها در اروپا و آسیا می باشد و از لحاظ امکانات آموزشی بسیار غنی است. دانشجویان بین المللی می توانند بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، شغل مرتبط با رشته خود را پیدا کنند و از فرصت های کم نظیر کاری در کشور ترکیه بهره مند شوند.

شرایط اپلای و آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه

دانشگاه های ترکیه به 3 دسته تقسیم می شوند: دانشگاه های دولتی، نیمه خصوصی و خصوصی. برای گرفتن اپلای در دانشگاه های نام برده لازم است دانشجویان در آزمون های ورودی این دانشگاه ها شرکت کنند و بعد از کسب نمره قبولی در این آزمون ها افراد می توانند در آن دانشگاه و در رشته مورد نظر خود تحصیل کنند. این آزمون ها به دودسته تقسیم می شوند: آزمون YOS و SAT که در ادامه به توضیح هر یک از ابن دو می پردازیم:

آزمون YOS
شرایط اپلای و آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه

آزمون YOS

آزمون YOS یک آزمون ورودی می باشد که دانشگاه های ترکیه برای پذیرش دانشجویان بین المللی برگزار می کنند. در واقع نمره این آزمون تعیین می کند که دانشجو اجازه ورود به دانشگاه را دارد یا خیر و مدت اعتبار آن 2 سال می باشد. آزمون YOS در گذشته به صورت سراسری در ترکیه گرفته می شد ولی هم اکنون هر دانشگاه به صورت مجزا این آزمون را برگزار می کند و در آن مهارت های پایه مانند هوش و ریاضی و همچنین زبان ترکی مورد ارزیابی قرار می گیرد.. دانشگاه های ترکیه مدرک آزمون YOS یکدیگر را می پذیرند.

از آن جایی که امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز در دانشگاه های ترکیه وجود دارد، تسلط به زبان ترکی برای این آزمون اجباری نیست و متقاضیان می توانند با شرکت در آزمون آیلتس، پذیرش دانشگاه های انگلیسی زبان را دریافت کنند. اما به یاد داشته باشید که برای برای تحصیل در سایر دانشگاه ها آشنایی با زبان ترکی الزامی است.

شرایطی که برای شرکت در آزمون YOS لازم است به قرار زیر می باشد:

  • متقاضی تبعه ترکیه نباشد، چون این آزمون برای افرادی که تبعه ترکیه نیستند برگزار می شود.
  • از آن جایی که سیستم آموزشی ترکیه شبیه به ایران می باشد، متقاضی باید حتما مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی داشته باشد و یا دانش آموز سال چهارم دبستان (پیش دانشگاهی) باشد.

 زمان برگزاری و ثبت نام آزمون YOS

در حال حاضر آزمون YOS به صورت مجزا و توسط خود دانشگاه ها گرفته می شود و زمان برگزاری آن هم برای هر دانشگاه متفاوت است، اما به طور کلی زمان ثبت نام این آزمون در فروردین ماه هر سال (آپریل) می باشد و دانشگاه های مختلف، این آزمون را در بازه زمانی بین اردیبهشت تا تیر ماه برگزار می کنند. نتیجه این آزمون معمولا دو هفته بعد از برگزاری، در سایت دانشگاه های مختلف منتشر می شود.

هزینه ثبت نام آزمون YOS

هزینه ثبت نام این آزمون در هر دانشگاه متفاوت می باشد چرا که ممکن است سطح سوالات هر دانشگاه با دانشگاه یگر تفاوت داشته باشد و یا اینکه دانشگاهی این آزمون را در چند مرحله برگزار کند و … . هزینه ثبت نام آزمون YOS در دانشگاه های مختلف در ادامه آورده شده است:

  • دانشگاه الوداغ : 400 لیر
  • دانشگاه جراح پاشا: 500 لیر
  • دانشگاه ارجیس: 375 لیر
  • دانشگاه قاضی آنتپ: 300 لیر
  • دانشگاه هارران: 150 لیر
  • دانشگاه کارادنیز تکنیک: 400 لیر
  • دانشگاه مایس سامسون: 400 لیر

آزمون SAT

آزمون SAT یکی از مهم ترین آزمون هایی است که از دانشجویان بین المللی برای ورود به دانشگاه های ترکیه گرفته می شود. در ترکیه بیش از 100 دانشگاه از این طریق دانشجو می پذیرند. این آزمون در سال 4 بار برگزار می شود که برای ایرانیان این 4 بار، ماه های اردیبهشت، شهریور، آذر و اسفند می باشد. آزمون SAT در شهرهای آنکارا، آنتالیا، استانبول، ازمیر و ارزروم برگزار می گردد. برخی از دانشگاه های ترکیه فقط با آزمون SAT دانشجو پذیرش می کنند و برخی دیگر فقط با آزمون YOS و بقیه دانشگاه ها نیز با هر دو آزمون دانشجو می پذیرند. در ترکیه آزمون SAT فقط از نوع عمومی آن برگزار می شود و نوع موضوعی آزمون گرفته نمی شود.

انواع آزمون SAT

آزمون SAT دو نوع است:

  1. General SAT: SAT  عمومی آزمونی است که در اکثر کشور ها برگزار می شود و معیار اغلب دانشگاه های جهان برای پذیرش دانشجو به حساب می آید.
  2. Subject SAT: SAT موضوعی معمولا در کشور آمریکا برای پذیرش دانشجویان استفاده می شود و مواد این آزمون شامل دروسی از قبیل شیمی، فیزیک و زیست شناسی است.
انواع آزمون SAT
انواع آزمون SAT

زمان برگزاری  و ثبت نام آزمون SAT

این آزمون در سال 4 بار برگزار می شود که برای ایرانیان این 4 بار، ماه های اردیبهشت، شهریور، آذر و اسفند می باشد. زمان ثبت نام و انتخاب حوزه برگزاری این آزمون یک ماه و نهایتا دو هفته قبل از برگزاری آزمون در هر مرحله می باشد و بعد از آن باید به تاریخ اپلای دانشگاه های ترکیه توجه نمود

هزینه ثبت نام در آزمون SAT

هزینه این آزمون در بعضی کشور ها به لیر حساب می شود ولی در برخی کشور ها این هزینه به دلار محاسبه می شود. در ادامه هزینه آزمون SAT در دانشگاه های مختلف ترکیه آورده شده است:

  • دانشگاه آتاتورک: 250 لیر
  • دانشگاه مونلا: 30 دلار
  • دانشگاه استانبول: 250 لیر
  • دانشگاه چکوراوا: 250 لیر
  • دانشگاه کارادینیز: 80 دلار
  • دانشگاه آنادولی: 50 لیر
  • دانشگاه جمهوریت: 150 لیر
  • دانشگاه جلال بایار: 200 لیر
  • دانشگاه 19 مایس: 250 لیر

شرایط اپلای در دانشگاه های ترکیه

همان طور که قبلا اشاره شد، ترکیه دارای دانشگاه های دولتی و خصوصی می باشد که برای تحصیل در دانشگاه دولتی لازم است متقاضی رزومه خوبی داشته باشد. زبان تدریس در دانشگاه های دولتی ترکی می باشد و دانشجویان بین المللی باید بر آن مسلط باشند. نحوه ارائه دروس در بیشتر دانشگاه های ترکیه به صورت ترمی-واحدی بوده و آغاز ترم پاییزی از اکتبر و ترم بهاری از ماه جولای می باشد.

در دانشگاه های خصوصی نیازی به تسلط بر زبان ترکی وجود ندارد و آشنایی با زبان انگلیسی کفایت می کند. بنابراین دانشجویان برای اپلای کردن در این دانشگاه ها باید مدرک تافل یا آیلتس ارائه نمایند. احتمال دارد بعضی از دانشگاه ها نیز از شما مدرک GRE، GMAT یا SAT بخواهند. حداقل معدل دانشجو برای اپلای در دانشگاه های خصوصی 16 می باشد. مراحل اپلای در دانشگاه های ترکیه به طریق زیر می باشد:

  1. متقاضی بایستی پس از اینکه دانشگاه مورد نظر خود را مشخص نمود، فرم پذیرش دانشگاه را تکمیل و ارسال کند.
  2. پس از ارائه درخواست و ارسال فرم پذیرش دانشگاه، مدارک تحصیلی مورد نیاز برای اپلای دانشگاه های ترکیه را برای دانشگاه ارسال نمایید. اگر در هنگام اپلای کردن چند مورد را در پذیرش بخواهید مانند زبان، خوابگاه و … در فرم پذیرش قید کنید.
  3. متقاضی می تواند در فرایند پذیرش، به طور همزمان از چند دانشگاه درخواست پذیرش نماید.
  4. قبل از اینکه زمان اپلای دانشگاه های ترکیه پایان یابد، ترجمه مدارک تحصیلی خود را به دانشگاه ارسال کنید.
  5. در صورتی که شما پذیرش شوید، نامه اپلای دانشگاه برایتان صادر خواهد شد.

مدارک اپلای در دانشگاه های ترکیه

مدارک مورد نیاز برای پذیرش برای هر دانشگاه متفاوت است ولی در حالت کلی مدارک زیر لازم است:

مدارک اپلای در دانشگاه های ترکیه
  • ارائه فرم تکمیل شده پذیرش
  • تهیه مدارک مورد نیاز
  • ترجمه مدارک فارغ التحصیلی/ ریز نمرات دانشگاه
  • درخواست خوابگاه
  • ارائه مدرک زبان ترکی یا زبان انگلیسی (در صورت تحصیل به زبان انگلیسی)
  • رزومه
  • مدرک تمکن مالی
  • رسید پرداخت هزینه درخواست نامه (بین 35 تا 100 دلار آمریکا)
5/5 - ( تعداد افرادی که به این مطلب امتیاز داده اند: 1نفر)

نظر خود را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *