مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان

نوشته توسط مشاوره مهاجرت: مجید قادری

در تاریخ: 11 خرداد 1402 | آخرین بروزرسانی:

این مقاله توسط من، مجید قادری نوشته شده و من سعی کرده ام که در این مقاله کاملترین اطلاعات در خصوص نحوه مهاجرت تحصیلی به آلمان را با شما به اشتراک بگذارم . همچنین تلاش میکنم این نوشتار را (شرایط تحصیل در آلمان) به صورت مداوم آپدیت نمایم که اگر تغییراتی ایجاد شد ، شما […]
فرصت مطالعه نداری؟

شمارتو بده زنگ میزنیم!

در این بخش مهمترین و محبوب ترین مقالات مرتبط با مقاله پیش روی شما، گردآوری شده است تا در صورت علاقه مندی بتوانید مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری بدست آورید

دیگر دانستنی های مهم

این مقاله توسط من، مجید قادری نوشته شده و من سعی کرده ام که در این مقاله کاملترین اطلاعات در خصوص نحوه مهاجرت تحصیلی به آلمان را با شما به اشتراک بگذارم . همچنین تلاش میکنم این نوشتار را (شرایط تحصیل در آلمان) به صورت مداوم آپدیت نمایم که اگر تغییراتی ایجاد شد ، شما در جریان قرار بگیرید.

سوالی را بدون پاسخ نمیگذارم!

 این نوشته چکیده تجربه من در مواجهه با صدها متقاضی تحصیل در آلمان است و تلاش کرده ام تمام سوالات و دغدغه های یک متقاضی مهاجرت تحصیل به آلمان را شناسایی و سپس پاسخ دهم به نحوی که اگر شما هیچ اطلاعاتی در خصوص تحصیل در آلمان هم نداشته باشید ، بتوانید با مطالعه این مقاله به پاسخ تمام سوالاتی مثل ؛

  • مهاجرت تحصیلی به آلمان به درد چه افرادی میخورد ؟
  • برای تحصیل در آلمان از کجا شروع کنم ؟ و شرایط و مراحل مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان چیست ؟
  • هزینه های تحصیل و زندگی در آلمان چقدر است ؟
  • من چطور می توانم پس از مهاجرت تحصیلی در آلمان، اقامت دائم بگیرم؟
  • آیا داشتن مدرک زبان آلمانی برای گرفتن اقامت لازم است؟
  • در چه مقطعی می توانم به گرفتن پذیرش و مهاجرت از طریق تحصیل به آلمان اقدام کنم؟
  • چگونه به آلمان مهاجرت تحصیلی کنیم؟ و …

دست یابید و سوالی بی پاسخ نماند.

با این حال اگر برای شما سوالی پیش آمد ، میتوانید بپرسید من و همکارانم پاسخگوی تمام سوالات خواهیم بود.

اگر به هر دلیلی فرصت مطالعه  این مطلب را ندارید یا نیاز به وکیل مهاجرت تحصیلی به آلمان دارید میتوانید از طریق شماره تماس یا فرم، با مشاورین ما ارتباط برقرار کنید تا شرایط شما را بررسی کنند.

مزایا و دلایل مهاجرت تحصیلی به آلمان

  1. کیفیت آموزشی بالا
  2. امکان تحصیل رایگان و فراهم بودن شرایط برای دریافت فاند تحصیلی.
  3. وجود طیف گسترده ای از برنامه های تحصیلی متنوع
  4. وجود تنوع در رشته و دانشگاه ها
  5. محیط تحقیقاتی بسیار قوی
  6. اعتبار  بالای مدرک در سطح بین المللی
  7. اجازه کار همزمان با تحصیل
  8. اجازه اقامت 18  ماهه ی پس از اتمام تحصیل برای جستجوی کار در آلمان
  9. کیفیت بالای زندگی
  10. امکان تحصیل به زبان انگلیسی در مقاطع ارشد و دکتری
  11. امکان دریافت اقامت دائم بعد از اتمام تحصیلات
  12. فرصت های شغلی بسیار زیاد  پس از فارغ التحصیلی

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اقامت آلمان تحصیلی می‌توانید با مشاوران مهرآفرین در تماس باشید.

مراحل مهاجرت تحصیلی به آلمان چیست ؟ (آپدیت 2023)

چگونه برای تحصیل به آلمان برویم؟ صفر تا صد مهاجرت تحصیلی به آلمان شامل موارد زیر است:

  1. مشخص کردن رشته و دانشگاه ؛ در ابتدا باید لیستی از رشته و دانشگاه های مورد علاقه خود، تنظیم کنید.
  2. شرایط لازم برای اخذ پذیرش ؛  هر دانشگاه برای اعطای پذیرش به شما شرایط و مدارکی اعلام میکند که شما بایستی آنها را استخراج و سپس برای آماده سازی اقدام نمایید.
  3. ارسال درخواست پذیرش ؛ بعد از تهیه کامل مدارک ، مطابق ددلاین و زمان اعلام شده توسط دانشگاه درخواست پذیرش خود را ثبت کنید (ارسال آنلاین مدارک و ثبت درخواست پذیرش برای عموم دانشگاه ها از طریق درگاه uniassist انجام می‌شود؛ اما در این بین دانشگاه هایی هستند که به صورت مستقیم درخواست شما را قبول می‌کنند).
  4. انتظار برای دریافت پذیرش ؛ در این مرحله منتظر اعلام نتیجه از سمت دانشگاه بمانید که موافقت یا عدم موافقت خود را با پذیرش شما اعلام نماید.
  5. فراهم کردن تمکن مالی (در سال 2023 مبلغ 11208 یورو)؛ در صورت موفقیت در اخذ پذیرش ، باید به صورت خیلی جدی تر برای رفتن، برنامه ریزی کنید و وقتش  رسیده که به فکر تامین هزینه های تحصیل (البته اگر تحصیل شما به زبان آلمانی باشد نیازی نیست هزینه آنچنانی پرداخت کنید و تحصیل شما نسبتا رایگان خواهد بود) و هزینه های زندگی در آلمان باشید.
  6. درخواست ویزای دانشجویی ؛ بعد از دریافت پذیرش، برای گرفتن وقت سفارت اقدام کنید.
  7. بیمه سلامت ؛ مطابق قانون، تمامی دانشجویان بین المللی ملزم به داشتن بیمه درمانی درآلمان هستند. برای همین شما بایستی برای ورود ، حتما اقدام به تهیه بیمه کنید. این بیمه هزینه زیادی برای شما ندارد و در حال حاضر 600 الی 700 هزار تومان است.
  8. ورود به آلمان
  9. ثبت نام در دانشگاه؛ بعد از ورود به آلمان باید به دانشگاه مراجعه کنید و ثبت نام خودتان را انجام دهید.
  10. دریافت اجازه اقامت در آلمان ؛ بعد از ورود به آلمان شما باید به اداره محلی خارجیان (Auslanderbehorde) مراجعه نمایید و برای اجازه اقامت درخواست دهید (برای دریافت کارت اقامت)
  11. و بالاخره شروع تحصیل شما در آلمان

نکته: حال حاضر با توجه به تعداد زیاد متقاضیان ، دریافت وقت سفارت و مصاحبه بسیار سخت و مشکل شده است برای همین می بایست حتما با زمانبندی درست و دقیقی پیش بروید تا دچار مشکلی نشوید. از سال 1397 روند درخواست وقت سفارت از طریق شرکت ویزامتریک آلمان انجام می‌شود ؛ در حقیقت این شرکت از شما مدارک مورد نیاز را تحویل گرفته و وقت سفارت مشخص می‌کند.

نکته : به دلیل زمانبر بودن دریافت وقت سفارت، شما میتوانید از ابتدای پروسه اقدام به گرفتن وقت سفارت کنید و به صورت موازی مراحل را پیش ببرید تا به جهت زمانی بتوانید زودتر اقدام نمایید.

چه شرایطی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان نیاز است ؟

شرایط تحصیل در آلمان 2023 :

  1. مدارک تحصیلی ؛ شما متقاضی تحصیل در هر مقطعی که هستید باید مقاطع تحصیلی قبلی را گذرانده باشید و مدرک آن مقطع را داشته باشید، مثلا اگر متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی هستید باید مدرک دیپلم داشته باشید.
  2. مهارت زبانی ؛ چون برنامه های تحصیلی به زبان آلمانی یا انگلیسی است، پس اهمیت  داشتن مهارت و مدرک زبان بر هیچ کسی پوشیده نیست. برای مدرک زبان آلمانی میتوانید در آزمون های بین المللی مثل TestDaF یا گوته و یا OSD شرکت کنید و برای زبان انگلیسی هم بهتر است در آزمون آیلتس شرکت نمایید.
  3. شرایط سنی ؛ برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی آلمان محدودیت سنی وجود دارد و با هر سنی قابل اقدام نیست البته این محدودیت برای مقاطع مختلف متفاوت است.
  4. پذیرش از یک موسسه معتبر ؛ شما باید بتوانید از یک کالج یا دانشگاه معتبر دولتی یا خصوصی پذیرش دریافت کنید. البته برای اخذ پذیرش از شما مدارک خاصی (مثل ترجمه مدارک تحصیلی ، مدرک زبان و …) خواسته میشود که باید اقدام به تهیه آنها کنید.
  5. بیمه سلامت ؛ برای تهیه میتوانید به راحتی از طریق دفاتر مسافرتی یا دفاتر بیمه اقدام کنید.تمکن مالی ؛ شما باید توانایی پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در آلمان را داشته باشید که در بخش هزینه های تحصیل در آلمان کامل به آن پرداخته ام.

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان با دیپلم (مقطع کارشناسی)

شرایط تحصیل لیسانس در آلمان به شرح زیر است:

  • مدرک تحصیلی ؛ داشتن دیپلم و پیش دانشگاهی ( در صورت داشتن)
  • گذراندن دوره کالج : متقاضیان ایرانی مهاجرت تحصیلی به آلمان برای اخذ پذیرش کارشناسی نیاز دارند که الزاما دوره یک ساله کالج در کشور آلمان را با موفقیت سپری کنند.
  • حداقل معدل ؛ شرط معدل برای رشته های مختلف متفاوت است،  مثلا برای برخی رشته ها مثل رشته های پزشکی شخص بایستی معدل بالای 19 داشته باشد و برای برخی از رشته ها امکان اخذ پذیرش با معدل پایین تر ممکن است البته بر اساس تجربه بهتر هست شخص معدل بالای 16 داشته باشد هر چند که برای برخی از رشته ها میتوان با معدل پایین تر اقدام کرد یا کلا برای دانشگاه‌های خصوصی اپلای نمود.
  • حداکثر سن ؛ حداکثر 25 سال
  • زبان تحصیلی ؛  در مقطع کارشناسی اکثر دانشگاه ها به زبان آلمانی هستند.
  • حداقل سطح زبان ؛ حداقل B1 آلمانی
تحصیل در آلمان مقطع لیسانس
تحصیل در آلمان مقطع لیسانس

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق آوسبیلدونگ

یکی از بهترین مسیرهای مهاجرت تحصیلی به آلمان ، مهاجرت از طریق دوره های آوسبیلدونگ است. دوره های آوسبیلدونگ به زبان ساده، دوره های فنی حرفه ای هستند که شخص به صورت کارآموزی مشغول یادگیری یک مهارت و حرفه میشود و همزمان با مهارت آموزی، درآمد نیز خواهد داشت و این مزیت آوسبیلدونگ نسبت به لیسانس محسوب میشود.

  • مدرک تحصیلی ؛ داشتن دیپلم 12 ساله
  • حداقل معدل ؛ شرط معدل خاصی وجود ندارد.
  • حداکثر سن ؛ حداقل 17 سال و حداکثر 27 سال
  • حداقل سطح زبان ؛ مدرک B2 آلمانی ( البته برای برخی از دوره ها میتوان با مدرک B1 آلمانی نیز اقدام نمود).

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد (فوق لیسانس)

  • مدرک تحصیلی ؛ داشتن مدرک کارشناسی
  • حداقل معدل ؛ داشتن معدل بالای 13. البته با توجه به تقاضای زیاد دانشجویان برای تحصیل در آلمان به خصوص، تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع ارشد بهتر است برای افزایش شانس، معدل فرد بالای 15 باشد.
  • حداکثر سن ؛ حداکثر 33سال
  • زبان تحصیلی ؛  70 درصد دانشگاه ها آلمانی و 30 درصد انگلیسی هستند (در دوره ارشد دانشگاه های انگلیسی زبان نسبت به دوره کارشناسی بیشتر هستند و از این جهت میتوانید با خیال راحت تری اقدام کنید.
  • حداقل سطح زبان ؛ حداقل B2 آلمانی یا حداقل آیلتس 6.5

مطالعه بیشتر:

تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

دانشگاه های انگلیسی زبان آلمان

شرایط مهاجرت دانشجویی به آلمان در مقطع دکتری

  • مدرک تحصیلی ؛ داشتن مدرک کارشناسی ارشد

نکته : برای تحصیل دکتری در آلمان، متقاضی می بایست یک استاد راهنما در کشور آلمان پیدا کند که دارای زمینه تحقیقاتی مشترک با او باشد و سپس جهت همکاری ، استاد را متقاعد نماید.

 در نهایت معدل ، تائیدیه استاد راهنما و تِز( طرح رساله دکتری) شخص مورد ارزیابی قرار میگیرد و در صورت مورد تایید بودن به شخص پذیرش جهت تحصیل در آلمان 2023 داده میشود.

  • حداکثر سن ؛ حداکثر 41 سال
  • زبان تحصیلی ؛  آلمانی و انگلیسی
  • حداقل سطح زبان ؛ حداقل C1 آلمانی یا حداقل آیلتس 7

شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان

مقطع تحصیلیشرایط سنی تحصیل در آلمان
کارشناسیحداکثر 25 سال
آوسبیلدونگحداقل 17 سال و حداکثر 27 سال
کارشناسی ارشدحداکثر 33سال
دکتریحداکثر 41سال

البته سن های مطرح شده بیشتر جنبه تجربی دارند و یک شرط 100 درصدی نیست. در بعضی موارد میتوان برای سن های دیگر هم در صورت پر کردن گپ تحصیلی با گواهی کار اقدام نمود.

 در صورتی که سن شما در بازه گفته شده قرار ندارد میتوانید با مشاوران مهرآفرین تماس بگیرید تا راه حل مناسب را دریافت کنید.

معدل مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

مقطع تحصیلیحداقل معدل
کارشناسیبرای رشته های پزشکی حداقل 19 و برای سایر رشته ها حداقل 16
آوسبیلدونگشرط معدل خاصی وجود ندارد
کارشناسی ارشدحداقل 15
دکتری

تجربه نشان داده که بهتر است معدل متقاضی کمتر از 16 نباشد اما این  بدان معنی نیست که اگر معدل شما کمتر از 16  است، جای امیدی وجود ندارد. برای برخی از رشته میتوان با معدل های پایین تر هم اقدام کرد. پس قبل از نا امید شدن بهتر است یک مشاوره با کارشناسان ما داشته باشید.

تبدیل معدل به سیستم آلمانی

داشتن معدل مناسب از شرایط رفتن به المان برای تحصیل است. سیستم نمره دهی در کشور آلمان با ایران متفاوت است و نمرات در سیستم آموزشی آلمان بین بازه 1 تا 6 هستند که در این بازه ۱ بهترین نمره و یا معدل و ۶ بدترین نمره است.

معمولا نمره ۴، کمترین نمره مورد نیاز برای پاس کردن یک درس محسوب میشود و نمرات بین بازه ۴ تا ۶  به عنوان نمرات مردودی محسوب میشوند.

اکثر دانشگاه های آلمان حداقل معدل برای ورود به دانشگاه را  نمره ۲.۵ اعلام می‌کنند. حتما شما تمایل دارید که معدل خودتان را بر اساس سیستم نمره دهی آلمانی بسنجید و ببینید در چه بازه ای قرار میگیرید و شانس خود را برای اخذ پذیرس بسنجید برای اینکار میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید:

A = 3 * [ ( x – y ) / ( x – z ) ] + 1

  • A: نمره معادل در سیستم آلمانی
  • X: بیشترین نمره قابل کسب
  • Y: نمره و یا معدل متقاضی
  • Z: کمترین نمره که منجر به پاس کردن یک درس می‌شود

مثال:  برای مثال اگر دانشجویی در رشته مهندسی برق در یکی از دانشگاه های ایران با معدل 15 فارغ التحصیل شده باشد ، این معدل را میتوان با فرمول زیر به نمره آلمانی تبدیل کرد:

A = 3 * [ ( 20 – 15 ) / ( 20 – 10 ) ] + 1 = 2.5

همچنین می‌توانید جهت معادل سازی معدل خود با سیستم نمره دهی آلمانی از لینک زیر استفاده کنید :https://msingermany.co.in/german-grade-calculator/

اما داستان ترمیم معدل چیست و به درد چه کسانی میخورد ؟

همانطور که در بخش شرط معدل بیان نمودم، برای تحصیل در رشته هایی مثل پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی باید معدل بالایی (19 به بالا) داشته باشید و نمرات دروس تخصصی شما نیز نقش خیلی مهمی در گرفتن پذیرش شما دارد.

اما اگر این نمرات پایین تر بود آیا میشود با ترمیم نمرات این مشکل را حل کرد ؟

به طور خلاصه، نه شدنی نیست .اگر شما جزو دسته افرادی هستید که دیپلم خود را بعد  از سال 1384 گرفته اید پس میتوانید در طرح ترمیم نمرات دبیرستان شرکت کنید و دوباره امتحان دهید تا نمرات بهتری بدست بیارید اما باید به چند نکته مهم توجه کنید ؛

 اول  اینکه این ترمیم معدل در کارنامه کتبی دیپلم شما تاثیری ندارد، چون ترمیم نمرات اساسا برای کنکور  در نظر گرفته شده و چون در معدل کتبی لحاظ نمیشود، پس قابل ترجمه نیست و چیزی که قابل ترجمه و ارائه نباشد پس تاثیری به حال شما ندارد.

 دوم؛ ترمیم نمرات، فقط مختص مقطع دیپلم است و نه پیش دانشگاهی.

 و سوم؛ اگر تصمیم دارید برای رشته های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی اقدام کنید پس به معدل دیپلم و پیش دانشگاهی خود را اهمیت ویژه ای بدهید و تمام تلاش خود را نمایید.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی به آلمان عبارتند از:

  1. پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماهه
  2. دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی در اندازه 35 در 45
  3. نامه پذیرش دانشگاه
  4. SOP (انگیزه نامه)
  5. رزومه (CV)
  6. نامه تمکن مالی ؛ 11208 یورو
  7. نامه گواهی و سوابق شغلی (در صورت وجود)
  8. توصیه نامه اساتید مقاطع تحصیلی قبلی و موافقت استاد راهنما در صورت نیاز (با توجه به مقطع تحصیلی)
  9. گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه ، دوره پیش دانشگاهی و گواهی پایان دوره کارشناسی و ارشد (در صورت وجود) به همراه ترجمه
  10. فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  11. بیمه مسافرتی حداقل 3 ماهه حوزه شینگن
  12. پرداخت هزینه صدور ویزای تحصیل در آلمان (در حال حاضر 75 یورو)
  13. داشتن مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی (بستگی به این دارد که دانشگاه مد نظر شما به چه زبانی تدریس می‌کند)
  14. سند ازدواج درصورت متاهل بودن

نکته : چنانچه قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع ارشد را دارید، ارائه مدرک کارشناسی به تنهایی جهت ویزا  کفایت میکند اما در صورتی که خواهان تحصیل در مقطع کارشناسی هستید بایستی مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی خود را نیز ارائه دهید.

نکته : تمامی مدارک بایستی به صورت ترجمه شده توسط مترجم رسمی دادگستری و به همراه مهر تایید وزارت امور خارجه و دادگستری باشد.

نکته : به یاد داشته باشید جهت اخذ پذیرش و ویزا به مدارک تحصیلی مورد تایید آلمان نیاز دارید.

مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

یکی از الزامات و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان ارائه مدرک زبان  Goethe Zertifikat B1 است. بایستی در نظر داشت که در مقطع کالج و کارشناسی ، رشته‌ها فقط به زبان آلمانی ارائه می‌شوند، اما در مقطع فوق لیسانس و دکتری امکان تحصیل به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی وجود دارد. البته باز هم اغلب دانشگاه های آلمان به زبان آلمانی هستند و  تنها درصد کمی از دانشگاه ها به زبان انگلیسی وجود دارند.

اما مدرک زبان لازم با توجه به مقطع تحصیلی :

کالج  ؛ حداقل B1 زبان آلمانی

کارشناسی ؛ حداقل B1 زبان آلمانی (البته این مدرک زبان صرفا برای اخذ پذیرش می تواند به شما کمک کند و پس از ورود فرد بایستی مشغول به مطالعه و تقویت زبان شود و با مدرک B2 وارد مقطع تحصیلی مورد نظر گردد)

کارشناسی ارشد ؛ حداقل B2 زبان آلمانی یا آیلتس 5/6

دکتری ؛ حداقل C1 زبان آلمانی یا آیلتس 7

نکته : متقاضیان ایرانی مهاجرت تحصیلی به آلمان میتوانند علاوه بر موسسه گوته در تهران ، مدرک زبان خود را از موسسه زبان آلمان تهران (DSIT) ، انجمن فرهنگی اتریش در تهران (ÖKF)  ، مرکز آزمون مدرک زبان آلمانی اتریش (ÖSD) در شیراز و موسسه TestDaf  بگیرند.

معادل‌سازی مدارک برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

زمانی که شما قصد ادامه تحصیل در آلمان دارید، معمولا دانشگاه برای دادن پذیرش، از شما درخواست گرفتن تاییدیه مدرک تحصیلی میکند و شما باید مدرک تحصیلیتان را معادل سازی کنید.

اما گرفتن تاییدیه مدرک تحصیلی  و معادل سازی چیست و چگونه انجام می شود ؟

سیستم آموزشی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است  به همین دلیل بایستی بین مدرک تحصیلی فرد خارجی با سیستم آموزشی آلمان مقایسه ای صورت بگیرد و فرایند  معادل سازی انجام شود تا سازمان های آلمانی اطمینان حاصل کنند که مدرک شما با چه مدرک تحصیلی از آلمان، برابر است .

برای مثال اگر شخصی کارشناسی داشته باشد ، با بررسی واحدهایی که گذرانده، مشخص میشود که آیا این مدرک همتراز با مدرک کارشناسی در آلمان است یا نه ؟ که اگر چنین چیزی نباشد شخص باید پیش از ورود به کورس اصلی یک سری دروس پیش نیاز بگذراند.

مرجعی که مدارک تحصیلی را بررسی میکند و کار معادل سازی و  تاییدیه  انجام میده سازمان زاب (ZAB) است. پس زاب آلمان، مرجع اصلی بررسی و ارزیابی مدارک تحصیلی بین‌المللی در کشور آلمان است.

 برای گرفتن تاییدیه از زاب، شما باید مدارک تحصیلیتان را به همراه ریزنمرات برای زاب ارسال کنید و بعد به صورت آنلاین درخواست ثبت نمایید و پس از پرداخت هزینه 200 یورویی فرایند بررسی مدارک شما آغاز میشود و در نهایت زاب نتیجه را به شما اعلام خواهدکرد.

مقاله مرتبط:

معادل‌سازی مدرک تحصیلی در آلمان

لیست دانشگاه های مورد تایید زاب آلمان

مقاطع مختلف تحصیلی در آلمان

در آلمان سطوح و مراکز آموزشی مختلفی؛ از مدارس گرفته تا مقاطع تحصیلات تکمیلی و دانشگاهی وجود دارد. در بین مراکز دانشگاهی هم شاهد انواع گوناگونی از موسسات هستیم، از جمله؛ دانشگاه (Universität)، دانشگاه های علمی کاربردی (Fachhochschule) و مراکز آموزش عالی رشته های هنر

 پس هر شخص میتواند با توجه به شرایط خود ، دوره و برنامه آموزشی مناسب خودش را انتخاب نماید و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.

مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع لیسانس

یکی از بهترین مقاطع  برای مهاجرت دانشجویی به آلمان برای ایرانی ها ، مقطع کارشناسی یا Bachelor است . اما چرا ؟  چون اولا در مقطع کارشناسی تنوع گسترده ای  در بین رشته ها و دانشگاه های آلمان وجود دارد که میتوانیم ادعا کنیم که به هر رشته و  فنی که علاقمند باشید شانس این را دارید که برای مقطع کارشناسی پذیرش بگیرید. در حال حاضر  مراکز آموزش عالی آلمان را میتوانیم به سه دسته کلی تقسیم کنیم :

  1. دانشگاه (Universität)؛ که تاکیدشان بیشتر بر تحقیق و پژوهش است
  2. Fachhochschule ؛  که تاکیدشان بیشتر  بر جنبه های کاربردی و عملی رشته های تحصیلی است و بیشتر هم رشته های مهندسی، اقتصادی و مالی را ارائه می‌کنند.
  3. Kunst und Musik und Film Hochschule ؛ این مراکز در واقع همان دانشگاه های هنر و موسیقی هستند.

و دوما؛ اعتبار مدرک تحصیلی است که میتوان خیالی آسوده داشته باشید از جهت اینکه مدرک شما برای همه دنیا معتبر است.

در آخر،  و از همه مهمتر و  به نوعی تیر خلاص که شک شما برای تحصیل در آلمان را به قطعیت تبدیل کند این است که تحصیل در لیسانس برای کلیه دانشجویان چه آلمانی و چه غیر آلمانی رایگان است و واقعا چه چیزی از این بهتر.

باید توجه داشته باشید که  دانشگاه های آلمان  در مقطع کارشناسی  به جز در موارد محدودی به زبان آلمانی هستند. البته دانشجویان غیر آلمانی میتوانند قبل از ورود به دانشگاه ، در کلاس های زبانی که توسط دانشگاه برگزار میشود و معمولا بین 6 الی 10 ماه طول میکشد ،  شرکت کنند و خودشان را به سطح لازم برسانند و بعد از قبولی در آزمون DSH و یا TestDaf، وارد دانشگاه شوند. (برای شرکت در آزمون DSH و یا TestDaf شخص باید در سطح زبان B2 و یا C1 زبان آلمانی قرار داشته باشد)

تحصیل لیسانس در آلمان بسته به رشته تحصیلی بین ۶ الی ۸ ترم طول می‌کشد.  مدارک تحصیلی آلمان در کارشناسی به دو دسته کلی تقسیم میشود ؛

  • دسته B.Sc مخصوص رشته های علوم پایه و مهندسی
  • و دسته B.A مخصوص رشته های علوم انسانی ،سیاسی و اجتماعی.

اما بیایم سراغ خودمان، اگر یک شخصی از ایران بخواهد وارد کارشناسی بشود باید چیکاری انجام دهد ؟ و مسیرش چیست ؟

متقاضی ابتدا باید مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی خود (در صورت داشتن) را به همراه مدرک زبان که در حداقل ترین حالت مدرک B2 است آماده کند. سپس  بایستی وارد دوره یکساله کالج شود ( که در ادامه دلیل الزام  ورود به کالج راکامل توضیح داده ام)

و بعد از گذراندن دوره کالج، در امتحان پایانی کالج شرکت نماید و در نهایت میتواند برای گذراندن دوره کارشناسی وارد دانشگاه بشود.

این نکته نیز شاید برایتان خیلی جالب باشد که بدانید در مقطع کارشناسی، شما میتوانید از مسئله مهمانی هم استفاده کنید . بدین صورت که در صورت تمایل میتوانید یک الی دو ترم را به صورت میهمان در دانشگاه های آمریکایی و اروپایی تحصیل کنید.

پیش نیازهای ورود به  مقطع کارشناسی در آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع لیسانس شامل پیش نیازهایی است:

  • داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
  • داشتن مدرک زبان حداقل B1
  • در صورت نیاز گذراندن  دوره یک ساله کالج

مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق کالج

کالج ها برای تحصیل در آلمان گزینه مناسبی هستند … کالج در آلمان در واقع به منزله پلی است بین مقطع متوسطه در کشورهای خارجی و تحصیلات عالی در دانشگاه های آلمان.

با توجه به تفاوت بین سیستم آموزشی آلمان با سایر کشورها ، آلمان برای اینکه دانشجویان خارجی که با سیستم متفاوتی آموزش دیدن بتوانند با آمادگی بیشتری وارد مقطع کارشناسی شوند ،  مقطع کالج را که یک دوره یکساله است برای دانشجویان بین المللی قرارداده که کارکرد اصلی آن دو موضوع است :

  • یکی آشنا شدن شخص با مفاد درسی مورد نیاز برای تحصیل در رشته مورد نظرش
  • و دوم تسلط کافی به زبان آلمانی تخصصی برای تحصیل.

اما بیاییم سراغ دانشجویان ایرانی که چیکاری باید انجام دهند؟

دیپلم در کشور آلمان 13 ساله است و شخص الزاما باید 13 سالش راتکمیل کند تا بتواند وارد دانشگاه شود .اما به دلیل اینکه  در ایران دیپلم بچه ها 12 ساله است ( نظام جدید ، در نظام قدیم دیپلم 11 ساله است که با احتساب یک سال پیش دانشگاهی میشود 12 سال) پس یک سال کالج برای ایرانی ها ضروری است چرا که به منزله سال سیزدهم آنها خواهد بود  و البته فراموش نکنید که این یکسال فرصت فوق العاده ای است برای تقویت و تسلط لازم به زبان آلمانی.

خبر خوب این که، تحصیل در کالج نیز رایگان است. شرایط ورود به کالج هم زیاد سخت نیست و لازمه ی آن داشتن پذیرش تحصیلی و قبولی در آزمون ورودی(Aufnahmeprüfung)   است.

 همینجا خیالتان را راحت کنم  که نگران نشوید و با خود بگویید که ای وای اینجا هم که کنکور دارد !!!

نخیر منظور از آزمون ورودی کنکور نیست بلکه تنها یک آزمون نسبتا ساده است که سوالات آن، گرامر زبان آلمانی در حد B1 و یا B2  ،تا حدودی ریاضیات و شاید هم فیزیک را در بر میگیرد. و در نهایت هم کالج را با آزمون انتهایی تحت عنوان Feststellungsprüfung   به پایان می برید.

شاید تنها ایراد کالج این باشد که شما در این مدت اجازه کار ندارید و تنها بین تعطیلی دو ترم میتوانید کار کنید.

آیا هر ایرانی که میخواهد وارد مقطع کارشناسی شود باید حتما دوره کالج را بگذراند ؟

اگر در ایران دانشجو نبوده اید به نحوی که کمتر از دو سال در ایران تحصیل کرده باشید(تحصیلات دانشگاهی)  بله حتما باید دوره کالج را بگذرانید.

انواع کالج ها در آلمان کدام اند؟

نوع کالجمخصوص چه رشته هایی است؟
T-courseریاضیات و رشته های مهندسی
M-courseزیست، داروسازی، پزشکی و دندانپزشکی
G-courseرشته های مربوط به علوم انسانی (فلسفه، حقوق و …)
W-courseاقتصاد، حسابداری و مدیریت

لازم است این نکته را بدانید که تنها در صورتی میتوانید برای تحصیل در کالج های آلمان اقدام کنید که ویزای تحصیلی گرفته باشید . یعنی به زبان دیگر با ویزاهایی مثل ویزای توریستی و.. به شما اجازه شرکت در آزمون ورودی کالج داده نمیشود.

پیش نیازهای ورود به کالج های آلمان

تحصیل در کالج های آلمان شامل پیش نیازهایی است:

  • داشتن پذیرش تحصیلی
  • قبولی در آزمون ورودی کالج  (Aufnahmeprüfung)

مهاجرت تحصیلی به المان از طریق کالج زبان (دوره زبان)

در برخی از کشورها شما میتوانید با گرفت پذیرش از کالج های زبان ( کالج هایی که کارشان صرفا آموزش زبان است) برای ویزا درخواست دهید و اتفاقا یکی از میانبرهای خیلی خوب محسوب میشود.

در واقع این کالج ها شبیه موسسات زبان عمل میکنند. اما با توجه به اینکه در آلمان کالج های زبان، اکثرا مراکز خصوصی هستند که مستقل از دانشگاه عمل میکنند برای همین آلمان، صرف داشتن پذیرش از کالج زبان (موسسات زبان) ویزای تحصیلی صادر نمیکند.

خب ممکن است برایتان سوال شود که، شما قبلا گفتید میشود با مدرک B1 وارد آلمان شد و دوره کالج را گذراند و بعد وارد دانشگاه شد… پس تفاوت در چیست و چه فرقی میکند ؟

دقت کنید که کالج هایی که صحبت شد فقط کالج زبان نیستند یعنی شما صرفا زبان نمیخوانید و همزمان دروس پایه دیگری نیز میگذرانید و از طرف دیگر این کالج ها توسط دانشگاه های آلمان اداره میشوند و به نوعی زیر مجموعه دانشگاه ها محسوب میگردند و با پذیرش این دسته از کالج ها میتوانید برای ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنید.

مقالات مرتبط: کالج زبان آلمانی در آلمان

مهاجرت آلمان از طریق تحصیل در کالج زبان
مهاجرت آلمان از طریق تحصیل در کالج زبان

مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

تحصیل در آلمان برای مقطع کارشناسی ارشد چه شرایطی دارد؟ مقطع تحصیلی بعد از کارشناسی ، دوره کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس Master است. طول این دوره در آلمان بین ۲ الی ۴ ترم است.

در مقطع کارشناسی تنوع فوق العاده زیادی وجود دارد و این تنوع در مقطع کارشناسی ارشد نسبتا بیشتر میشود (در حال حاضر چیزی حدود 13 هزار رشته و گرایش ارائه میگردد) و این دست و بال شما را باز تر میکند.

اما بحث شیرین زبان در مقطع ارشد… در این مقطع شما دو تا انتخاب  پیش رو دارید که  به زبان آلمانی یا به زبان انگلیسی تحصیل کنید. البته باید در نظر داشته باشید که همچنان اکثر دانشگاه ها به زبان آلمانی هستند و تحصیل به زبان آلمانی رایگان است.

اگر به فکر تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی هستید ، نیاز دارید مدرک TOEFL  یا  IELTS ارائه دهید و اگر تحصیل به زبان آلمانی را انتخاب میکنید میتوانید در ایران تا سطح B1 آلمانی پیش بروید و بعد  خودتان را با شرکت در  کلاس‌های زبان دانشگاه به سطح DSHبرسانید تا مجاز به شرکت در کلاس های دانشگاه شوید.

برای پذیرش گرفتن در مقطع کارشناسی ارشد الزاما نیازی نیست در دانشگاه های دولتی ایران تحصیل کرده باشید. هر متقاضی که در یکی از دانشگاه های ایرانی که مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت است (اعم از؛ دولتی ، آزاد،  پیام نور، غیر انتفاعی و … ) تحصیل کرده باشد، میتواند اقدام کند و محدودیتی از این جهت وجود ندارد.

پیش نیازهای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

پیش نیازهای تحصیل در آلمان در مقطع فوق لیسانس به شرح زیر است:

  • داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
  • داشتن مدرک لیسانس
  • داشتن مدرک زبان ؛ مدرک زبان B1 آلمانی در صورت تحصیل به زبان آلمانی و  مدرک آیلتس ۶.۵ یا معادل آن در تافل در صورت تحصیل به زبان انگلیسی
  • داشتن معدل مورد نیاز (حداقل 14 یا 15 بسته به رشته و دانشگاه) در صورت وجود شرط معدل (بعضا ممکن است دانشگاه و رشته ای شرط معدل نداشته باشد)
  •  ارائه مقاله ، سابقه کار ، گواهی دوره های آموزشی و … (در صورت نیاز )

تحصیل در آلمان در مقطع دکتری

آخرین مقطع برای تحصیل در آلمان، دکتری است که بسته به رشته و گرایش بین 3 الی 5 سال زمان میبرد. معمولا، مقطع دکتری خودش به عنوان نوعی کار هم محسوب میشود و دانشجوها ماهیانه حقوقی هم دریافت میکنند.

اخذ پذیرش دکتری خیلی کار ساده ای نیست چرا که شما باید بتوانید نظر یک استاد راهنما را جلب کنید و  از او تاییدیه بگیرید.

برای اینکار می بایست ابتدا بتوانید استادی پیدا کنید که زمینه تحقیقاتی و پژوهشی اش با کار شما کاملا مرتبط بوده و به موضوع تز و  پایان نامه شما  علاقه مند باشد .

 در گام بعد باید بتونید استاد را مجاب کنید که  شما را به عنوان دستیار بپذیرد و به شما تاییدیه دهد و این، کار خیلی آسانی نیست به خصوص که شما در کشور آلمان حضور ندارید و بایستی تمام پروسه به صورت غیر حضوری انجام شود.

البته سایت DAAD  میتواند کمک نسبتا شایانی به شما بابت پیدا کردن استاد راهنمای مناسب کند.

چیزی که  موجب افزایش شانس شما برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری میشود دو چیز است :

  • یکی سوابق تحصیلی و پژوهشی شما
  • ·دیگری گرفتن تاییدیه از یک استاد راهنما.

بعد از ورود به مقطع دکتری ، شخص به تحقیق و پژوهش مشغول میشود و در نهایت عصاره و نتیجه کار خود را در قالب یک رساله دکتری (Dissertation) منعکس میکند که اگر بتواند به صورت موفقیت آمیز از رساله خویش دفاع کند و در آزمون های شفاهی هم سربلند بیرون بیاید ، مدرک دکتری به اون اعطا میگردد.

پیش نیازهای تحصیل در آلمان مقطع دکتری

مهاجرت تحصیلی آلمان در مقطع دکتری شامل پیش نیازهایی است:

  • داشتن مدرک کارشناسی ارشد
  • داشتن مدرک زبان (در این مقطع تسلط زبانی بسیار مهم است )
  • ارائه طرح پایان نامه (Proposal)
  • داشتن تأییدیه از یک استاد راهنما

مهاجرت تحصیلی به آلمان در رشته پزشکی و دندان پزشکی

تحصیل در آلمان در رشته های گروه پزشکی راحت تر از ایران است. اگر علاقه دارید که رشته پزشکی یا دندان پزشکی بخوانید اما کنکور ایران سد بزرگی برای رسیدن به آرزوی شماست و از طرفی هم تصمیم ندارید بابت دانشگاه آزاد یا واحدهای بین المللی هزینه های آنچنانی پرداخت کنید پس، خیلی جدی به آلمان فکر کنید.

خوشبختانه میتوانم بگویم یکی از رویایی ترین کشورها برای اینکه شما را به آرزویتان برساند کشور آلمان است و شما با یک تیر میتوانید به چند هدف برسید :

  • اول اینکه برای ورود به رشته های پزشکی نیازی به کنکور طاقت فرسایی مثل ایران ندارید
  • دوم ؛ اعتبار مدرک دانشگاه های آلمان به شما کمک میکند که بعد از تحصیل برای ورود به بازار کار هیچ مشکلی نداشته باشید و بتوانید خیلی سریع وارد بازار کار شوید.
  • سوم اینکه اگر بخواهید در آلمان ماندگار شوید، تقاضای فوق العاده بالایی برای رشته های پزشکی وجود دارد و میتوانید درآمد خیلی خوبی کسب کنید (7500 تا 8500 یورو در ماه)
  • چهارم اینکه نیازی نیست هزینه های گزافی پرداخت کنید چون دانشگاه های دولتی آلمان رایگان است و میتوانید با  هزینه ی نسبتا ناچیز در یکی از توسعه یافته ترین کشورهای جهان تحصیل کنید.

مدت زمان تحصیل در آلمان در رشته های گروه پزشکی با احتساب آزمون نهایی ایالتی 6 سال و 3 ماه به طول می انجامد. اما اگر رشته دندان پزشکی را انتخاب کنید طول دوران تحصیل شما 5 الی 6 سال میشود که اگر بعد از آن هم، قصد خواندن تخصص داشته باشید، بسته به تخصص از 3  الی 6 سال به تحصیل شما اضافه میشود.

شاید تنها سد بزرگ، شما برای ورود به رشته های پزشکی کشور آلمان مسئله زبان است که اتفاقا هم بسیار مهم است. چون تمام دروس به زبان آلمانی ارائه میشوند.

 پس اگر قصد تحصیل پزشکی در آلمان دارید پس باید اولویت یک خودتان را  زبان آلمانی قرار دهید.

مقالات مرتبط: دانشگاه های پزشکی آلمان

اما چگونه در آلمان پزشکی بخوانیم ؟

برای مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق رشته پزشکی به صورت کلی شما دو راه پیش رو دارید؛

  اول این که بعد از اتمام دوران دبیرستان در ایران از کالج های آلمان پذیرش بگیرید و بعد از کالج در آزمون اتمام کالج شرکت کنید و در صورت کسب حد نصاب نمره وارد دانشگاه و رشته پزشکی شوید.

و یا اینکه شما در ایران در رشته های پزشکی قبول شوید و بعد از گذراندن 40 واحد، برای دانشگاه های آلمان اقدام کنید. که خب اگر قصد درگیر شدن با کنکور ایران را ندارید بهتر است از راه اول اقدام کنید.

تحصیل در آلمان رشته پزشکی
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق تحصیل پرستاری

مهاجرت تحصیلی به آلمان در رشته پرستاری شامل برنامه‌های تئوری و عملی است. تحصیل پرستاری در آلمان از طریق تحصیل در دانشگاه ها و نیز از راه تحصیل در دوره آوسبیلدونگ انجام می شود.

دوره پرستاری در آلمان ۳ تا ۴ ساله بوده و از مزایای تحصیل در این رشته، امکان دریافت حقوق همزمان با تحصیل است. اما در صورت تمایل به تحصیل یا کار در کشور آلمان بعنوان یک پرستار تسلط به زبان آلمانی نیاز است.

همچنین، در سالهای اخیر کشور آلمان با کمبود پرستار مواجه بوده و هست، لذا، فرصتهای شغلی مناسبی برای دانشجویان پرستاری آلمانی و بین المللی بوجود آمده است. به همین دلیل مدرک پرستاری آلمان می‌تواند فرصتهای شغلی در زمینه‌های زیر را برای شما تضمین کند:

  • بیمارستانها (دولتی، محلی، خصوصی)
  • خدمات مراقبت پرستاری
  • خدمات پرستاری موردنیاز در محل اقامت
  • مطب پزشکان

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان در رشته پرستاری در مقایسه با کشورهای همسایه، پایین است و بطور کلی، شهریه برنامه‌های پرستاری ، به دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه بستگی دارد. هزینه برخی از برنامه‌های پرستاری در دانشگاههای آلمان حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ یورو در سال می‌باشد.

از جمله دانشگاه های محبوب آلمان که رشته‌های پرستاری ارائه داده‌اند موارد زیر می‌باشند:

  • دانشگاه علوم کاربردی هامبورگ
  • دانشگاه دولتی بادن وورتمبرگ (Baden-Wuerttemberg Cooperative State University (DHBW))
  • دانشگاه علوم کاربردی Hochschule Bremen City (HSB)

دانشجویان متقاضی پرستاری برای تحصیل در آلمان، باید شرایط زیر را مهیا سازند:

  • گواهی پایان دوره متوسطه
  • اثبات داشتن مهارتهای زبان انگلیسی یا آلمانی در سطح B2
  • هزینه ‌ی ثبت درخواست
  • گذرنامه و مدارک شناسایی
  • ویزای دانشجویی
  • انگیزه‌نامه

حقوق پرستاران در آلمان مناسب است و اگر بخواهید بعنوان پرستار در آلمان فعالیت نمایید، بطور میانگین حدود ۲۹۰۰ یورو ماهانه درآمد خواهید داشت. البته، حقوق یک پرستار در آلمان به تجربه و عملکرد کاری و نیز محل کار وی بستگی دارد. با توجه به این عوامل، یک پرستار در آلمان حقوقی بین ۱۳۴۰ تا ۴۶۲۰ یورو ماهانه دریافت می‌کند.

برای اپلای و ارسال مدارک به دانشگاه ها از چه طریقی اقدام نماییم؟

در شهر برلین آلمان مجموعه ای به نام یونی اسیست تشکیل شده است که رابط بین دانشگاه های آلمان و دانشجویان خارجی است؛ در حقیقت این سازمان به دانشجویان پاسخ می‌دهد که آیا مدارک ارسالی آنها با مدارکی که دانشگاه اعلام کرده ، یکی است یا خیر…

اکثر دانشگاه های آلمان زیر نظر یونی اسیست هستند بنابراین بایستی از این درگاه اینترنتی برای اپلای اقدام نموده و مدارک خود را بارگزاری کنید.

انتخاب صحیح دانشگاه و رشته برای تحصیل در المان

انتخاب دانشگاه از اولین گام های مهاجرت تحصیلی به المان است. اگرچه خودتان میتوانید این کار را انجام دهید، اما واقعیت این است که  برای این موضوع باید وقت و هزینه  زیادی صرف کنید تا به یک انتخاب برسید در حالی که باز هم از استرس و نگرانی درست بودن انتخابتان در امان نیستید.

شاید بهترین راهی که به شما کمک میکند بدون استرس و آزمون و خطا این مسیر را طی کنید و  در وقت و هزینه صرفه جویی نمایید، این است که کار را به متخصصینی بسپارید که سال ها در این زمینه تجربه دارند و میتوانند بهترین ها را برای شما انتخاب کنند.

طول دوره تحصیل در آلمان در مقاطع مختلف تحصیلی چقدر است؟

در ادامه مدت زمان تحصیل در آلمان برای مقاطع تحصیلی مختلف شرح داده شده است:

  • طول دوره کالج : یک سال
  • طول دوره کارشناسی : بین ۶ الی ۸ ترم (سه الی چهار سال)
  • طول دوره کارشناسی ارشد : بین ۲ الی ۴ ترم (یک الی دو سال)
  • طول دوره دکتری : بین 3 الی 5 سال

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

هزینه های تحصیل در آلمان به چه میزان است؟ یکی از مسائلی که آلمان را برای تحصیل به یک مقصد جذاب و فوق العاده تبدیل میکند؛  رایگان بودن تحصیل در آلمان است. در کشور آلمان به دلیل اینکه بودجه اکثر دانشگاه ها توسط دولت تامین میشود پس ما چیزی تحت عنوان شهریه نداریم و دانشجو لازم نیست مبلغی بابت شهریه پرداخت نماید.

 البته استثنائاتی برای برخی رشته ها وجود دارد که باز هم شهریه آنها  در مقایسه با کشور های همتراز آلمان بسیار کمتر است.

در نظر داشته باشید که این رایگان بودنی که از آن صحبت شد اولا مختص دانشگاه های دولتی آلمان است و بابت دانشگاه های خصوصی تبعا باید شهریه بپردازید و مبلغ شهریه بسته به رشته و دانشگاه  ممکن است بین بازه 8 تا 20 هزار یورو باشد.

و دوما منظور از رایگان بودن ، این نیست که شما نباید هیچ مبلغی پرداخت کنید .اگرچه چیزی به نام شهریه ندارید اما یک مبلغ ناچیزی تحت عنوان Semester بابت ثبت نام و دریافت خدمات دانشجویی (AStA) از شما دریافت میشود که این مبلغ، برای هر ترم میتواند از 100 تا 350 یورو باشد.

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان
هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

تحصیل رایگان در آلمان

هزینه تحصیل در آلمان برای تمام دانشگاه های دولتی رایگان است. پس از این جهت جای هیچ نگرانی نیست و امکان مهاجرت تحصیلی رایگان به آلمان برای شما فراهم است. تنها چیزی که باید برای آن برنامه ریزی کنید هزینه های زندگی در آلمان است.

مقالات مرتبط: دانشگاه های رایگان آلمان

هزینه های زندگی در آلمان

با وجود اینکه هزینه های تحصیل در آلمان رایگان است اما بایستی برای هزینه های زندگی در آلمان برنامه ریزی نسبتا دقیقی داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.

قبل از صحبت راجع به چند و چون هزینه های زندگی در آلمان به این نکته باید دقت کنید که وقتی راجع به هزینه های زندگی صحبت میکنیم بلافاصله مسئله سبک زندگی مطرح میشود.

یعنی هزینه های زندگی هر شخص کاملا وابسته به نوع و سبک زندگی است که انتخاب میکند. مثلا کسی که هر روز در رستوران ناهار میل میکند  با کسی که یک بار در ماه به رستوران میررود، سبک زندگی خیلی متفاوت تری دارد و خب طبیعتا هزینه های زندگی بالاتری هم خواهد داشت.

اما چیزی که در اینجا در خصوص هزینه ها مطرح میشود برای یک سبک زندگی نرمال و طبیعی در کشور آلمان است.

این هزینه شامل تمامی موارد مسکن، خوراک، پوشاک، تفریحات و رفت و آمد شما میشود. سهم عمده این هزینه صرف اجاره خانه میگردد که البته باز هم  تاکید میکنم، این بستگی به سبک زندگی شما دارد یعنی میزان اجاره بستگی به منطقه زندگی که انتخاب میکنید دارد و میتواند خیلی متفاوت باشد.

 برای اینکه با هزینه های زندگی در آلمان به صورت دقیق تر آشنا شوید من چند قلم از پر مصرف ترین موارد را ذکر کرده ام :

مواردهزینه
هزینه اجاره سوئیت یا آپارتمان400 الی 600 یورو
یک وعده غذا در رستوران نسبتا ارزان (یک نفر)10 یورو
بلیط تک مسیره برای وسایل حمل و نقل عمومی2.70 یورو
12 عدد تخم مرغ1.85 یورو
یک کیلو سیب زمینی0.98 یورو
هزینه خرید از سوپرمارکت30 یورو
هزینه آب ، برق ، گاز ، تلفن ، اینترنت و…250 یورو
یک جفت شلوار جین86.64 یورو

تمکن مالی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان چقدر است؟

با توجه به اینکه تمکن مالی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان مبلغ 11208 یورو برای یک سال است پس با این حساب، خود سفارت آلمان هزینه زندگی برای یک ماه را چیزی حدود 934 یورو در نظر گرفته است .

 البته این مبلغ کمی دست بالا در نظر گرفته شده و شخص میتواند با مبلغ نسبتا پایین تری (حدود 800 یورو در ماه) از پس هزینه های زندگی بر بیاید.

مقاله مرتبط: تمکن مالی آلمان

امکان تامین هزینه‌ها با کار دانشجویی در آلمان 

شاید مبلغ 800 الی 900 یورویی بابت هزینه های زندگی کمی موجب دلسردی و نگرانی شما شده باشد . اما جای نگرانی نیست… چرا ؟

شما میتوانید با اجازه ی کاری که حین تحصیل به شما داده میشود بخش قابل توجهی از این هزینه ها را پوشش دهید و این کاملا شدنی است چرا که تقریبا اکثر دانشجویان چه آلمانی و چه غیر آلمانی چنین کاری انجام می دهند و هزینه های خود را با کار پاره وقت دانشجویی تامین میکنند.

کارهایی که حین تحصیل در آلمان میتوانید انجام دهید تقریبا به دو دسته تقسیم میشوند:

  1. کارهایی که در محیط و پردیس دانشگاه قابل انجام است مثل کار در کتابخانه دانشگاه ، دستیار آموزش ، کار برای اساتید و … 
  2. کارهایی که بیرون از محیط دانشگاه انجام میشود مانند ؛ کار در رستوران ، کار در  مراکز صنعتی و …

این را بدانید که، افزایش شانس شما برای یافتن کار و پیدا کردن کار در زمان کوتاه تر کاملا وابسته به  مهارت زبانی شما دارد. پس تحت هیچ شرایطی از زبان غافل نشوید.

چند نکته مهم در خصوص کار دانشجویی در آلمان که بسیار مهم هستند:

اول از همه اینکه شما برای کار کردن آزاد نیستید و فقط میتوانید 120 روز کامل یا 240 نیمه روز در سال کار کنید . بیش از این، تایم کار کردن برای یک دانشجو مجاز نیست مگر اینکه از Agentur fur Arbeit (آژانس اشتغال محلی) و Auslanderbehorde (دفتر ثبت نام خارجی‌ها)  کسب اجازه کنید.

دوم بابت این ساعت کار ، مبلغی که میتوانید کسب کنید کاملا بسته به کار شما و شهر محل کار شما دارد. اما در حداقل ترین شرایط 400 یورو بدست میاورید. اگر دریافتی شما در ماه کمتر از 450 یورو باشد نیازی نیست نگران مالیات باشید چون این درآمد معاف از مالیات است.

سوم اگر در حال گذراندن دوره زبان هستید بایستی برای کار حتما از طرف آژانس اشتغال فدرال (Agentur fur Arbeit) و دفتر مهاجرت (Auslanderbehorde) اجازه دریافت کنید، در غیر اینصورت شما مجاز به کار کردن نخواهید بود.

جمع بندی در یک جمله :

دانشجویان در آلمان در کنار تحصیل، اجازه کار پاره وقت (20 ساعت در هفته) دارند که با همین کار میتوانند بخش عمده ای از هزینه های تحصیل در آلمان را تامین کنند.

مشاوره مهاجرت تحصیلی به آلمان

راهنمایی های یک وکیل یا مشاور مهاجرت به آلمان می تواند در زمینه مهاجرت تحصیلی به آلمان کمک زیادی کند ؛ که البته داشتن وکیل شامل هزینه هایی نیز می شود.

به طور کلی ، از معیارهایی که بر تعیین میزان هزینه ی وکیل تاثیر می گذارد ، می تواند مواردی چون تعداد اعضای خانواده ، روش مهاجرت تحصیلی به آلمان ، شرایط متقاضی ، سابقه کاری وکیل و خدماتی که مشاور یا وکیل ارائه می دهد ، باشد.

برای اطلاع دقیق از هزینه مشاوره مهاجرت تحصیلی به آلمان ، می توانید با شماره ۹۰۰۰۳۰۳۱ تماس حاصل فرمایید.

بورسیه های تحصیلی آلمان

یکی از سوالات پر تکرار افراد معمولا این است که آیا تحصیل در آلمان شامل بورسیه هم می‌شود؟

به صورت خلاصه بله، آلمان بورسیه های خیلی متنوعی دارد که قابل دریافت است اما بایستی به دو نکته توجه نمود ؛

  • اول اینکه دانشجویان مقطع کارشناسی شانس زیادی برای گرفتن بورسیه ندارند چرا که اکثر بورسیه ها مختص مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هست
  • دوم؛ اکثر بورسیه های تحصیلی به دانشجویان با استعداد با نمرات خوب و رزومه قوی تخصیص داده میشود؛  پس همه شانس گرفتن بورسیه را نخواهند داشت.

برای آشنایی بیشتر، به تعدادی از مشهورترین و مهم ترین بورسیه های تحصیلی آلمان اشاره نموده ام :

  1. بورسیه سازمان DAAD :

مختص دانشجویان بین المللی که هدف آنها تحقیق و تدریس و تحصیل در آلمان است. مبلغ بورسیه 500 الی 1000 یورو.

  • بورسیه Erasmus

بورسیه مشهور اراسموس . این سازمان بزرگترین ارائه دهنده بورسیه تحصیلی در اتحادیه اروپا است و هزینه های دانشجویان بین‌المللی در اتحادیه اروپا را پوشش می‌دهد.

  • بورسیه ملی DEUTSCHLANDSTIPENDIUM

هدف این بورسیه، حمایت از دانشجویان با استعداد است و مبلغ آن حدودا 300 یورو در هر ماه و حداقل برای دو ترم خواهد بود.

  • بورسیه تحصیلی Heinrich Bull

این بورسیه توسط دانشگاه های دولتی آلمان ارائه میشود و مبلغی در حدود   850 یورو تا 1000 یورو در ماه را شامل می‌شود و مخصوص دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است.

  • بورسیه تحصیلی AEARDS

هدف از این بورسیه بیشتر حمایت از دانشجویان برتر با رزومه قوی است و برای مقطع کارشناسی ارشد ارائه میشود.

  • بورسیه تحصیلی آلمان در دانشگاه Bremen BIGSSS

این بورسیه مختص دانشجویان بین المللی در مقطع دکتری است. و مبلغ آن حدود 1300 یورو در ماه است که به دانشجویان قوی در رشته های علوم سیاسی ، جامعه شناسی و روان شناسی تعلق میگیرد.

دانشگاه های برتر برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

لیست دانشگاه‌‌های آلمان با رنکینگ زیر ۴۰۰ به شرح زیر است:

نام دانشگاهنام رسمی دانشگاهQS ۲۰۲۳هزینه ترمی (یورو)
دانشگاه فنی مونیخTechnical University of Munich۴۹۸۵ الی ۱۰۲
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخLudwig-Maximilians-Universität München۵۹۸۵
دانشگاه هایدلبرگHeidelberg University۶۵۱۵۰۰+۱۵۱.۰۵
دانشگاه آزاد برلینFree University of Berlin۱۱۸۳۱۲,۸۹
دانشگاه هومبولت برلینHumboldt-Universität zu Berlin۱۳۱۳۱۵.۶۴
موسسه فناوری کارلسروههKIT, Karlsruhe Institute of Technology۱۴۱۱۸۰.۲۰+ ۱۵۰۰
دانشگاه فنی آخنRWTH Aachen University۱۴۷۳۱۸.۶۶
دانشگاه فنی برلینTechnische Universität Berlin (TU Berlin)۱۵۸۱۱۳,۰۹
دانشگاه ابرهارد کارلز، توبینگنEberhard Karls University, Tübingen۱۶۹۱۵۰۰+۱۵۸.۳
دانشگاه فرایبورگUniversity of Freiburg۱۸۹۱۵۰۰+۱۶۱
دانشگاه فنی درسدنTechnical University Dresden۲۰۰۳۰۰,۳۰+ ۲۵۰۰
دانشگاه بنUniversity of Bonn۲۰۱۳۲۳,۹۶
دانشگاه گوتینگنUniversity of Göttingen۲۱۵۳۴۴,۲۵
دانشگاه هامبورگUniversity of Hamburg۲۲۸۳۳۹.۹۰
دانشگاه فنی دارمشتاتTechnical University of Darmstadt۲۷۵۲۹۵,۴۶
دانشگاه گوته فرانکفورت آم ماینJohann Wolfgang Goethe University Frankfurt am Main۳۲۸۳۵۲,۵۹
دانشگاه کلنUniversity of Cologne۳۳۵۳۳۱,۰۵
دانشگاه ارلانگن نورنبرگUniversity of Erlangen Nuremberg۳۴۰۶۷
دانشگاه یناUniversity of Jena۳۵۲۲۴۰.۳۰
دانشگاه اشتوتگارتUniversity of Stuttgart۳۵۵۱۶۶.۵۰+ ۱۵۰۰
دانشگاه اولمUniversity of Ulm۳۷۵۱۸۰ + ۱۵۰۰
دانشگاه مونسترUniversity of Münster۳۸۴۳۴۲.۶۴

لیست بهترین شهرهای آلمان برای تحصیل دانشجویان

در ادامه به 10 تا از بهترین شهرهای آلمان برای تحصیل اشاره شده است:

شهرهای کشور آلمانبهترین دانشگاه ها
مونیخ (Munich)دانشگاه علمی کاربردی مونیخ (Munich University of Applied Sciences)
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (Ludwig Maximilian University of Munich)
دانشگاه فنی مونیخ (Technical University of Munich)
برلین (Berlin)دانشگاه آزاد برلین (Free University of Berlin )
دانشگاه بین المللی علوم کاربردی برلین (Berlin International University of Applied Sciences)
دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt University Berlin)
فرانکفورت (Frankfurt)دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی فرانکفورت (Frankfurt University of Music and Performing Arts)
مدرسه بازرگانی گوته (Goethe Business School)
دانشکده مالی و مدیریت فرانکفورت (Frankfurt School of Finance and Management)
هامبورگ (Hamburg)دانشگاه هنرهای زیبا هامبورگ (Hamburg University of Fine Arts)
دانشگاه صنعتی هامبورگ (Hamburg University of Technology)
دانشگاه هافن سیتی هامبورگ (Hafen City University Hamburg)
بن (Ben)دانشگاه علوم کاربردی (University of Applied Sciences)
دانشگاه مالی و مدیریت (University of Finance and Management)
دانشگاه بن (Ben Universit)
آخن (Akhena)دانشگاه اف اچ آخن (FH Aachen University)
دانشگاه RWTH آخن (RWTH Aachen University)
دانشگاه فنی راینیش-وستفلیشه آخِن (Rheinische Westphalia University of Technology Aachen)
درسدن (Dresden)دانشگاه علوم کاربردی درسدن (Dresden University of Applied Sciences)
آکادمی هنرهای زیبا درسدن (Dresden Academy of Fine Arts)
دانشگاه صنعتی درسدن (Dresden University of Technology)
لایپزیگ (Leipzig)دانشگاه لایپزیگ (University of Leipzig)
دانشگاه علوم کاربردی لایپزیگ (Leipzig University of Applied Sciences)
دانشگاه موسیقی و تئاتر لایپزیگ (Leipzig University of Music and Theater)
اشتوتگارت (Stuttgart)دانشگاه رسانه اشتوتگارت (Stuttgart Media University)
دانشگاه علوم کاربردی فناوری اشتوتگارت (Stuttgart University of Applied Sciences and Technology)
دانشگاه دولتی تعاونی بادن-وورتمبرگ (Cooperative State University of Baden-Württemberg)
کلن (Cologne)دانشگاه علوم کاربردی کلن (Cologne University of Applied Sciences)
دانشگاه ورزش آلمان کلن (German Sports University Cologne)
مدرسه بازرگانی کلن (Cologne Business School)

دریافت اقامت دائم پس از مهاجرت تحصیلی به آلمان

آیا با شرایط مهاجرت به آلمان آشنایی دارید؟ آیا امکان کار و اقامت پس از تحصیل در آلمان وجود دارد؟ بدون شک یکی از مسائل و فاکتورهای مهم برای انتخاب مقصد مهاجرتی این است که اطمینان داشته باشیم بعد از تحصیل امکان گرفتن اقامت دائم و تابعیت فراهم است.

اتفاقا کشور آلمان در این زمینه هم، خبرهای خیلی خوبی برای ایرانی ها دارد. اگر بعد از فارغ التحصیلی تمایل داشته باشید که در آلمان ماندگار شوید و اقامت دریافت کنید، آلمان با کمکی بسیار بزرگ این امکان را برای شما فراهم میکند. بدین صورت که بعد از اتمام تحصیل آلمان به شما اجازه میدهد به مدت 18 ماه در خاک آلمان بمانید و در این مدت برای یافتن کار جست و جو کنید و این بسیار فوق العاده است …

 چرا که با وجود فرصت های شغلی و بازار کار داغ آلمان تقریبا میتوان ادعا کرد حتما کار پیدا خواهید کرد. بعد از پیدا کردن کار فقط کافیست که شما برای گرفتن اقامت کاری اقدام کنید و مدارک خواسته شده را ارائه دهید .

 در صورتی که شما  5 سال متمادی در آلمان کار کنید و اقامت خود را تمدید نمایید میتوانید بعد از 5 سال برای اخذ تابعیت و دریافت پاسپورت درخواست دهید.

پس از مهاجرت تحصیلی آلمان می‌توانید به فکر دریافت اقامت نیز باشید. به صورت کلی بعد از فارغ التحصیلی سه اقامت برای شخص وجود دارد :

  1. اقامت موقت از طریق اخذ ویزای جستجوی کار در آلمان؛ که توضیحات آن در بالا گفته شد. بدین صورت که  میتوانید 18 ماه در آلمان دنبال کار باشید و بعد از پیدا کردن کار، اقامت کاری دریافت کنید و این اقامت هم یکساله است و باید سال به سال تمدید گردد.
  2. اقامت موقت از طریق اخذ بلو کارت آلمان؛  که نوعی مجوز است بابت اجازه کار و زندگی برای افرادی که صاحب تخصص هستند و جزو شهروندان اروپایی محسوب نمیشوند.

 با این کارت افراد میتوانند در کل اتحادیه اروپا مشغول به کار و زندگی شوند. این کارت معادل گرین کارت آمریکاست. بلو کارت اعتبار 4 ساله دارد.

  • دریافت اقامت دائم Settlement Permit: این در حالتی است که شما از طریق یکی از دو مورد بالا چند سال در آلمان زندگی کرده اید و حق بیمه بازنشستگی و مالیات‌های مربوطه را به صورت کامل پرداخت نموده اید و سابقه کیفری هم ندارید که در این صورت میتوانید برای اقامت دائم درخواست کنید.

ویزای همراه آلمان از طریق مهاجرت تحصیلی

اگر مهاجرت تحصیلی به آلمان را انتخاب کرده اید… شاید سوال کنید که می‌توانم همسر و فرزند (زیر 18 سال ) را با خود به آلمان ببرم؟ به صورت کلی داشتن همراه به صورت همزمان امری شدنی نیست. اما شما میتوانید ابتدا با دریافت ویزا برای خود وارد خاک آلمان شوید و بعد درخواست الحاق دهید.

 در نظر داشته باشید که منظور از همراه فقط همسر و فرزندان زیر 18 سال است و فقط برای این افراد میتوانید درخواست کنید.

هر شخصی که میخواهد به شما ملحق شود باید مدرک زبان A1 المانی بگیرد و اگر همراه ، همسر شما باشد، نیاز است که سند ازدواج ارائه گردد.

از طرف دیگه فرد دانشجو باید مدارکی  ارائه کند که نشان دهنده ی توانایی او برای تامین هزینه ها و محل اقامت مناسب برای خودش و همراهش (همسر یا فرزند) است.

بعد از ارسال درخواست، پرونده بررسی میشود و بسته به حجم پرونده ها در اراده مهاجرت آلمان ممکن است پروسه بین 3 ماه الی یک سال به طول بینجامد.

پس از بررسی ویزای همراه برای شخص متقاضی مهاجرت تحصیلی به آلمان به بررسی راهکار کاهش وقت سفارت میپردازم.

کاهش زمان انتظار برای سفارت آلمان

در شرایط فعلی شاید یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه های پیش روی متقاضیان تحصیل در آلمان ، گرفتن وقت سفارت است. به دلیل حجم درخواست ها و عدم زیر ساخت لازم برای بررسی مدارک و… بعضا ممکن است شخص برای گرفتن وقت سفارت یکسال و شاید بیشتر معطل شود.

اما خب هیچ وقت راهی بسته نیست و همیشه راهی هست…

اما راه حل چیست :

شما برای اینکه بتوانید یک میانبر در مسیر مهاجرت تحصیلی آلمان بزنید ، دو راه پیش رو دارید :

  1. راه اول اینکه شخص بتواند در آزمون TestDaf نمره بیشتر از 4 کسب نماید که در این صورت میتوانید وقت سفارت راخیلی سریع(1 ماهه) بگیرید. اما واقعیت این است که راه خیلی ساده ای نیست و برای رسیدن به چنین سطحی تلاش و مطالعه زیادی لازم است و خود این موضوع نیازمند صرف زمان است.
  2. راه حل دوم و در واقع بهترین راه حل این است که شما از طریق تحصیل در کالج زبان مجارستان وارد آلمان شوید. این راه نه تنها برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان بلکه برای تمام کسانی که قصد مهاجرت به اروپا دارند اما شرایط آنها مناسب نیست، راهی  فوق العاده و میانبر است و میشود اینطور گفت که راه اروپا برای افرادی که شرایط خیلی خوبی ندارند از مجارستان میگذرد.

 بدین صورت که فرد یک دوره زبان (یک سال معادل دو ترم تحصیلی) رامیگذراند و بعد از آن میتواند برای کشور دلخواه خود اقدام کند.

در مقاله‌ی دیگری به بقیه چالش‌ها و مشکلات مهاجرت به آلمان اشاره کرده‌ام.

پاسخ به سوالات شما

در ادامه به مهمترین سوالات در زمینه مهاجرت تحصیلی المان می‌پردازم.

هر مقطع تحصیلی در آلمان چند ترم است ؟

کارشناسی 6 الی 8 ترم ، کارشناسی ارشد 3الی 4 ترم ، دکتری 3 الی 6 سال.

شروع سال تحصیلی در آلمان از چه زمانی است ؟

ترم زمستان (از سپتامبر الی مارچ) و ترم تابستان (از آپریل تا آگوست)

مصاحبه سفارت آلمان برای کسی که ویزای دانشجویی میخواد چطوریه ؟

یک گپ و گفت 10 الی 15 دقیقه با آفیسر (کارمند) سفارت  است.

شرایط تحصیل در آلمان چیه؟

برای مهاجرت تحصیلی به آلمان دو شرط کلی باید داشته باشید :
اول پذیرش از یک دانشگاه یا کالج معتبر : که برای این موضوع نیاز دارید به مدرک تحصیلی معتبر (مقطع قبلی ) ، مدرک زبان ، شرایط سنی
دوم داشتن ویزای دانشجویی؛ که برای این هم باید پذیرش داشته باشید به همراه تمکن مالی و یه سری مدارک شناسایی

برای تحصیل در آلمان حداقل معدل چقدره؟

بسته به رشته متفاوت است اما برای رشته های پزشکی معدل 19 و برای سایر رشته ها بهتره معدلتون بالای 14 باشه

برای تحصیل درآلمان حداقل مدرک زبان چیه ؟+

اگر تحصیلتون به زبان آلمانی باشه حداقل B1و اگر به زبان انگلیسی باشه حداقل  آیلتس6 یا 6.5

آیا بعد از مهاجرت تحصیلی به آلمان می‌توانم اقامت دائم بگیرم؟

بله، میتوانید بعد از اتمام تحصیل در آلمان و ۲ سال سابقه کار برای اخذ اقامت دائم اقدام کنید.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی آلمان چیه ؟

شرایط تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی به شرح زیر است: داشتن دیپلم و پیش دانشگاهی ( در صورت داشتن) – داشتن حداقل معدل 16 (البته برای رشته های پزشکی داشتن معدل 19)- حداکثر 25 سال – داشتن حداقل B1 آلمانی

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد چیه ؟

شرایط تحصیل در آلمان در مقطع ارشد به شرح زیر است: داشتن مدرک کارشناسی – حداق معدل 13 – حداکثر سن 33 سال – حداقل B2 آلمانی یا حداقل آیلتس 6.5

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع دکتری چیه ؟

شرایط تحصیل در المان 2023 در مقطع دکتری به شرح زیر است: داشتن مدرک کارشناسی ارشد- پیدا کردن استاد رهنما که دارای زمینه مشترک تحقیقاتی با شما باشه و گرفتن تاییدیه.

من مدرک زبان ندارم آیا میتونم پذیرش بگیرم و بعد از ورود ابتدا زبان بخونم و بعد وارد دانشگاه بشم ؟

اگر مقیم ایران هستید خیر چنین امکانی برای شما فراهم نیست و اگر تحصیلتون به زبان آلمانی هست باید حداقل B1و اگر به زبان انگلیسی  هست حداقل  آیلتس 6 یا 6.5 داشته باشید.

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان چقدر است ؟

اکثر دانشگاه های دولتی آلمان رایگان هست شما شهریه پرداخت نمیکنید و فقط هر ترم باید مبلغی حدود 100 تا 350 یورو بابت دریافت خدمات دانشجویی بپردازید؛ اما برای هزینه های زندگی باید مبلغی را در نظر بگیرید.

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان چقدره ؟

هزینه زندگی کاملا وابسته به دو عامل اصلی است ؛ یکی شهر محل زندگی و دوم سبک زندگی شخص . اما برای  تامین هزینه های یک زندگی معمولی بایستی مبلغی حدود 800 الی 900 یورو در نظر گرفته شود.

آیا در طول دوران تحصیل میتونم کار کنم ؟

بله هر دانشجو میتواند در زمان تحصیل هفته ای 20 ساعت و در فاصله بین دو ترم هر روز به صورت تمام وقت کار کند.

بابت کارهای دانشجویی چقدر میتونم درآمد داشته باشم ؟ و آیا با این مبلغ از پس هزینه ها بر میام ؟

بسته به کاری که دارید بابت هر ساعت کار مبلغی بین 7 تا 14 یورو دریافت خواید کرد که به طور میانگین ماهانه 450 تا 550 یورو میشه. پس شما میتونید بخش قابل توجهی از هزینه های زندگی تون در آلمان رو با کار دانشجویی تامین کنید.

چقدر میتونم روی کار دانشجویی در آلمان حساب کنم ؟

خوشبختانه با توجه به فضای کار خیلی خوب در آلمان و اینکه کار دانشجویی یک امر کاملا مرسوم و جا افتاده ای هست اگر به لحاظ زبانی حداقل B1 رو داشته باشید میتونید خیلی راحت کاری مناسب برای خودتون دست و پا کنید. بنابراین با مهاجرت تحصیلی به آلمان میتونید از این طریق هزینه های خودتون رو هم مدیریت کنید.

کار دانشجویی من باید حتما با رشته تحصیلی من مرتبط باشه ؟

نه الزامی برای این موضوع  وجود نداره.

آیا همراه (همسر) اجازه کار در آلمان دارد ؟

بله همسر فرد (کسی که از طریق ویزای همراه وارد آلمان شده) اجازه کار تمام وقت دارد.

بعد از اتمام تحصیل میتونم بدون برگشت به کشور ویزای کار آلمان دریافت کنم ؟

بله ، بعد از اتمام تحصیل آلمان به شما 18 ماه فرصت میده که دنبال کار بگردین و بعد از پیدا کردن کار ویزاتون رو به کاری تبدیل کنید.

میشه با ویزای توریستی وارد آلمان شد و بعد از ورود به دانشگاه برم ؟

خیر چنین امکانی وجود نداره و شخص تنها در صورتی اجازه تحصیل داره که از کشور خودش ویزای تحصیلی دریافت کنه.

در صورت ریجکتی آیا بازم میتونم برای مهاجرت تحصیلی به آلمان اقدام کنم ؟

به صورت کلی بله شدنی هست اما جزئیات زیادی داره که نیاز هست با مشاورین ما تماس بگیرید تا شرایط شما بررسی بشه.

پروسه مهاجرت تحصیلی به آلمان چقدر طول میشکه ؟

پروسه مهاجرت تحصیلی به آلمان چقدر طول میشکه ؟
این موضوع وابسته است به مقطع تحصیلی شما و اینکه مدرک زبان دارید یا نه

شرکت مهرآفرین چه مزیتی نسبت به بقیه شرکت های مهاجرتی داره و چرا باید با مهرآفرین کار خودمون رو انجام بدیم ؟

در ابتدا در جلسه مشاوره اولیه شرایط شما توسط یک مشاور متخصص با تجربه کاملا بررسی میشه که بهترین روش و کشور برای شما دستچین میشود
تمام پروسه اجرایی پرونده شما توسط کارشناس متخصص پیگیری میشود.
پشتیبانی کامل در طول اجرای پرونده و ارتباط منظم  با شخص برای پاسخ به تمام سوالات و برطرف نمودن تمام نگرانی ها
تمرکز ما بر ویزا شدن و نتیجه کار شماست

برای سفارت آلمان چقدر باید منتظر بمونم ؟

اگر متقاضی مهاجرت تحصیلی به آلمان هستید باید بدانید که به دلیل حجم درخواست های بالایی که وجود دارد ممکن است وقت سفات بعضا تا یک سال هم به طول بینجامد اما اگر شخص در آزمون  testDaf دارای نمره 4 یا بالاتر باشد ممکن است این مدت زمان به حدود 1 ماه کاهش پیدا کند.

در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه مهاجرت به المان تحصیلی با موسسه اعزام دانشجو به آلمان مهرآفرین تماس بگیرید.

:Source

Mastersportal

Studying-in-germany

5/5 - ( تعداد افرادی که به این مطلب امتیاز داده اند: 2نفر)

نظر خود را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

Index